Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s proužkem

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 844 kJ /
2 831 kcal
Bílkoviny58,67 g
Tuky152,87 g
Vláknina12,41 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 366 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy298,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a horkovzdušnou rozehřejeme na 150 °C, klasickou se spodním a horním ohřevem na 180 °C. Krok 2: Utřeme změklé máslo s cukrem, postupně přidáváme celá vejce, nakonec přilejeme 125 ml mléka a mouku prosátou s práškem do pečiva. Krok 3: Dvě třetiny tohoto těsta nalejeme do připravené formy a celý povrch zaprášíme kakaem. Nejlépe to jde tak, že si kakao nasypeme do malého cedníku. Krok 4: Pak na tento kakaový povrch nalejeme zbylou třetinu těsta, do které jsme přidali oříšky a 3 lžíce mléka. Tím se vytvoří tmavý proužek oddělující mramorování. Krok 5: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme orientačně asi 20 minut do růžova. Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 6: Před krájením bábovku pocukrujeme.

TIP: Bábovky - oblíbené recepty

Zveřejněno 10. 11. 2011

Poznámka autorky Hella

Neměla jsem zrovna po ruce vhodnou formu, tahle byla příliš velká, bábovka je nízká a proto mramorování není nic moc. Doufám, že někdo přidá hezčí fotku!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s proužkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/21XK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s proužkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/21XK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bábovka je výborná, vláčná, ale nízká....příště z dvojité dávky.

Bábovka je opravdu moc hezká na pohled, prostě sváteční a o chuti nepochybuju. :-) V podobných receptech vidím zase jinou, tvarohovou, místo kakaa je použitá čokoláda. Pekla jsem ji kdysi ve větší remosce, takže to nebyla bábovka ale věnec. Ale tady je ten proužek výraznější. :yes:

:-)<3:yes: Dobrý nápad na pěknou bábovku :-K

Bábovka byla velmi efektní, chuťově skvělá, navíc krásně vláčná.:yes: Jen k době pečení: 20 min jí nestačilo, takže jsem ji pekla klasických 40-45 min. Bohužel fotkou neposloužím, než jsem ji stihla vyfotit byly ⅔ pryč. A fotit drobky jsem nechtěla, takže příště.;-)
Bábovku budu rozhodně péct častěji.

Maruška 7. 4. 2015 09:34
Super vychatavka! Napadlo me jeste zkusit misto kakaa nejaky cerealni napoj, treba Caro. Aby to melo kavovou chut, pritom bylo bez kofeinu a pochutnaly si i deti. Hmmm, treba byt to slo :)

Taky mám velkou formu,použila jsem mandle, je dobrá,taková malinká:-):yes:

úžasnááá:yes: :yes:

Pěkná vychytávka :yes:

Jana Remkova: díky,to je asi má první bábovka,co byla ihned vyklopená a jako "zlatá":-K:-K;-)

varilamyskakasicku: krásná!! Moc se ti povedla!!:-)

Tak jsem sem přidala fota k rcp u Tvé krásné bábovky,neměla jsem bohužel oříšky,než sekané mandličky, tak jindy,dala jsem 2 Pl mléka + 1PL rumu, proužek byl krásně vidět,když jsem bábovku vyklopila,dala bych si příště 1 a půl dávky, moc dobrá a pěkný nápad Hello:-K:-K:-)/kytičky jsou z oplatek/

Tématické fráze:
zajímavá bábovka, zajímavé bábovky, bábovka recept, jak udělat mramorování bábovky, jak udělat mramorovani v babovce, 1/8 mléka, prouzky v babovce, bábovky recepty, ozdobená bábovka recept, mramorování bábovky, rcp na bábovku, orechova babovka s prouzkem, mramorování bábovka, recepty bábovky, efektní bábovka, vychytávka recept na bábovku, výborná bábovka s vaječným koňakem, caro bábovka, ořechová bábovka s prožkem, ozdobená bábovka

Suroviny:
vejce, cukr krupice, máslo, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, mléko, oříšky, kakao, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu