Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková buchta s tvarohem, bez mouky

Vláčný perník má rád snad úplně každý a vždy nám připomene nedělní odpoledne u babičky. Připravit ho můžete i zcela bez mouky a to z tvarohového těsta, s mletými mandlemi a kokosem. Nesmí samozřejmě chybět čokoládová poleva na povrchu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 092 kJ /
1 695 kcal
Bílkoviny95,08 g
Tuky127,16 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 1,59 g
Sodík 715 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy35,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Menší pekáček (poloviční než je běžná velikost) vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky ušleháme s xylitolem. Postupně přidáme mleté mandle, kokos, jedlou sodu, perníkové koření a tvaroh. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 4: Těsto nalijeme na pekáček a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 35 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do perníku a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 5: Vychladlý moučník ozdobíme čokoládovou polevou.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 4. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkQDn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkQDn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Marie Svarcova: Ano xylitol je březový cukr. Mám cukrovku tak ho používám.
Chuťově nejlepší náhrada cukru. :-K

:-)<3:yes::yes: Recept se mi moc líbí a máš to hezké - xylitol mám doma ale koupila mi ho dcera pod názvem Rřezový cukr, myslím, že je to totéž jen to zní trochu lépe. Používala jsem ho na pečení pro kamarádku a jejího muže, který miloval sladké ale měl cukrovku. Na chuti to není poznat. :-K

veronika_straka: Ne, klidně se může použít cukr, tohle je trochu dietní verze. :-K

To je vlastně bílkovinou nadupaný moučník :-D akorát ten xylitol - lze vynechat nebo nahradit trochou cukru? Nebude to mít na výslednou strukturu nějaký neblahý vliv?

Suroviny:
vejce, mandle mleté, kokos, soda jedlá, koření do perníku, tvaroh, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu