Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Máte- li chuť na vepřové plátky s nádechem přípravy "na divoko", vyzkoušejte náš recept. Víno a šípková marmeláda v omáčce skvěle doplní chuť marinovaného masa. Vůně a chuť tymiánu i jalovce bude doprovázet přípravu i konzumaci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 502 kJ / 1 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,63 g |
Tuky | 55,92 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 38,06 g |
Postup přípravy
Do pánve nalijeme trochu vína (můžeme použít z marinády i s kořením), přilijeme hovězí vývar a přidáme šípkovou marmeládu.
Povaříme do mírného zhoustnutí.
Poté omáčku podle chuti osolíme, opepříme, případně i zakápneme citronovou šťávou. Krok 5: Vhodnou přílohou jsou pečené česnekové brambory.
Zveřejněno 5. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zB6
Moje poznámka
Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zB6
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 9 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 10 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
tymián čerstvý,
víno červené,
jalovec,
marmeláda šípková,
vývar hovězí,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
olej olivový
Komentáře (7)
Ano, Gurmety a také Apetity jsem několik let odebírala a dost jsem si z nich vzala. K něčemu se vracím a jiné objevuji až nyní...