Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Máte- li chuť na vepřové plátky s nádechem přípravy "na divoko", vyzkoušejte náš recept. Víno a šípková marmeláda v omáčce skvěle doplní chuť marinovaného masa. Vůně a chuť tymiánu i jalovce bude doprovázet přípravu i konzumaci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 502 kJ / 1 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,63 g |
Tuky | 55,92 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 38,06 g |
Postup přípravy
Do pánve nalijeme trochu vína (můžeme použít z marinády i s kořením), přilijeme hovězí vývar a přidáme šípkovou marmeládu.
Povaříme do mírného zhoustnutí.
Poté omáčku podle chuti osolíme, opepříme, případně i zakápneme citronovou šťávou. Krok 5: Vhodnou přílohou jsou pečené česnekové brambory.
Zveřejněno 5. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zB6
Moje poznámka
Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6zB6
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 3 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 3 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
tymián čerstvý,
víno červené,
jalovec,
marmeláda šípková,
vývar hovězí,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
olej olivový
Komentáře (7)
Ano, Gurmety a také Apetity jsem několik let odebírala a dost jsem si z nich vzala. K něčemu se vracím a jiné objevuji až nyní...