Drůbeží maso se žampiony v hořčicové omáčce
Drůbeží maso je zpravidla skvělou volbou, pokud vás tlačí čas a potřebujete opravdu rychle uvařit. Vyzkoušejte tuto směs kousků masa s drobnými žampiony, která je dochucená směsí tymiánu, česneku a hořčice.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 547 kJ / 609 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,75 g |
| Tuky | 33,32 g |
| Vláknina | 3,03 g |
| Cholesterol | 218 mg |
| Sodík | 311 mg |
| Sůl | 0,76 g |
| Sacharidy | 10,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, mírně osolíme a obalíme v mouce. V rozehřáté hluboké pánvi na másle opečeme do zlaté barvy a přidáme žampiony. Pokud nemáme přímo maličké použijeme větší, nakrájené na poloviny nebo třetiny.
Krok 2: Ve druhé pánvi osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli. V části vývaru (asi 50 ml) rozmícháme s česnekem a hořčicí špetku tymiánu podrceného v hmoždíři.
Krok 3: K masu a žampionům přidáme osmaženou cibuli, promícháme, podléváme po částech vývarem a na sníženém stupni tepla cibuli rozdusíme.
Krok 4: Následně zalijeme maso v pánvi rozmíchaným vývarem s kořením. Povaříme krátce, přilijeme smetanu a necháme jen přejít var.
Krok 5: Dle potřeby dosolíme a odstavíme. Nemusíme již zahušťovat, o to se postarala cibule i mouka z obaleného masa. Podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 15. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůbeží maso se žampiony v hořčicové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZY5A
Moje poznámka
Drůbeží maso se žampiony v hořčicové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZY5A
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 15 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 16 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 18 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 19 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 20 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Suroviny:
maso drůbeží,
sůl,
mouka hladká,
ghee,
žampióny,
cibule,
vývar kuřecí,
tymián,
česnek granulovaný,
hořčice,
smetana
Komentáře (14)
Pěkný zbytek dne přeji…
Přeji pěkný večer.
Tvou onáčku si uvařím, ta se mi líbí.
Dobrou noc.