Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 283 kJ / 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,26 g |
Tuky | 39,42 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 342 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 19,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na malé kostky, dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, koření, zakápneme olejem a promícháme. Necháme stranou.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na malé kostičky, žampiony na čtvrtky, bílou část cibulky najemno.
Krok 3: Rozpálíme hlubší pánev, přidáme olej a maso ze všech stran orestujeme, přidáme žampiony a cibulku a ještě cca 3 minuty restujeme.
Krok 4: Zaprášíme maličko moukou nebo škrobem, osolíme a podlijeme vínem nebo studeným vývarem a povaříme.
Krok 5: Směs voní po uzeném špeku, víně a koření
Podáváme s těstovinami nebo noky a posypeme zelenou natí.
Podáváme s těstovinami nebo noky a posypeme zelenou natí.
Zveřejněno 24. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůbeží voňavá směs se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nn84
Moje poznámka
Drůbeží voňavá směs se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nn84
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 7 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 12 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 13 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 14 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 15 hodinami
Suroviny:
řízky kuřecí,
slanina uzená,
olej,
česnek,
cibulka jarní,
mouka hladká,
koření tandoori masalo,
žampióny,
víno bílé,
sůl,
pepř mletý,
cibulka zelená
Komentáře (1)