Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 119 kJ / 3 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 225,77 g |
Tuky | 268,74 g |
Vláknina | 26,56 g |
Cholesterol | 834 mg |
Sodík | 7,04 g |
Sůl | 17,15 g |
Sacharidy | 64,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, nařízneme kraje, naklepeme ,osolíme, opepříme, potřeme slabě plnotučnou hořčicí.
Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek salámu a kopeček syrového kysaného zelí. Svážeme závitky. Krok 2: Do kastrolu dáme sádlo-či olej , závitky zprudka opečeme, dáme stranou a následně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. Přidáme rajský protlak, po chvilce vrátíme zpět závitky, podlijeme, dusíme doměkka. Cibule musí být vydušená, často mícháme a postupně podléváme vroucí vodou nebo, masovým vývarem. Krok 3: Měkké závitky vyndáme a doděláme omáčku. Zahustíme záklechtkou z mouky a vody. Přibližně 250 ml vody, 2 lžíce polohrubé mouky, dolijeme vodou na požadované množství omáčky, provaříme, dochutíme solí pepřem a citronovou šťávou. Úplně nakonec přidáme smetanu ke šlehání, měla by mít pokojovou teplotu, aby se omáčka nesrazila. Ještě chvilku provaříme. Jako příloha je dobrá rýže nebo houskové knedlíky.
Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek salámu a kopeček syrového kysaného zelí. Svážeme závitky. Krok 2: Do kastrolu dáme sádlo-či olej , závitky zprudka opečeme, dáme stranou a následně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. Přidáme rajský protlak, po chvilce vrátíme zpět závitky, podlijeme, dusíme doměkka. Cibule musí být vydušená, často mícháme a postupně podléváme vroucí vodou nebo, masovým vývarem. Krok 3: Měkké závitky vyndáme a doděláme omáčku. Zahustíme záklechtkou z mouky a vody. Přibližně 250 ml vody, 2 lžíce polohrubé mouky, dolijeme vodou na požadované množství omáčky, provaříme, dochutíme solí pepřem a citronovou šťávou. Úplně nakonec přidáme smetanu ke šlehání, měla by mít pokojovou teplotu, aby se omáčka nesrazila. Ještě chvilku provaříme. Jako příloha je dobrá rýže nebo houskové knedlíky.
Zveřejněno 26. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šumavský závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmYK
Moje poznámka
Šumavský závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmYK
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 4 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 9 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 9 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 1 hodinou
Královská cukeťačka
trdlo před 1 hodinou
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 1 hodinou
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 1 hodinou
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 1 hodinou
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 2 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 2 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 3 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina anglická,
salám měkký,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
hořčice plnotučná,
pepř,
mouka polohrubá,
voda,
smetana ke šlehání,
šťáva citronová
Komentáře (1)