Plecko v copánku s růžičkovou kapustou
Velmi efektně působí maso spletené do copánků. Proložení uzeným česnekovým bokem maso nádherně ovoní. Také nebude vysušené. Přílohou, která se dohotoví společně, jsou křupavé sladké kapustičky. Tato kombinace vás dostane.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 396 kJ / 573 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,36 g |
Tuky | 17,93 g |
Vláknina | 32,30 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 68,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a stroužky česneku prolisujeme.
Krok 2: Plátky masa očistíme, osušíme, naklepeme a osolíme. Na prkýnku si je otočíme delší stranou k sobě a každý plátek masa rozřízneme na 3 pruhy. Nedořízneme až ke konci, na okraji necháme cca 2 cm kousek masa v celku.
Krok 3: Na každý pruh položíme plátek česnekového boku a maso zapleteme do copánku. Na obou stranách zajistíme párátkem, aby se uzenina při pečení neposunula stranou.
Krok 4: Na rozehřátém sádle osmažíme do zlatavé barvy cibuli, přidáme česnek, promícháme a přendáme do pekáče.
Krok 5: Na cibulový základ položíme copánky, podlijeme vývarem a přiklopíme víkem. Pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na 175 °C.
Krok 6: Mezitím si nachystáme kapustičky. Kapustičkám odřízneme košťál a sloupneme nehezké svrchní lístky. Celé kapustičky dáme na 2 minuty do osolené vroucí vody. Poté je scedíme a dáme na chvilku do misky se studenou vodou.
Krok 7: Pekáček vytáhneme z trouby, odklopíme víko a kolem masa dáme scezené kapustičky. Copánky přelijeme šťávou a pekáček bez víka dáme nazpět do trouby. Teplotu zvýšíme a 10 minut dopékáme na barvu.
Krok 8: Na talíři přelijeme šťávou a obložíme kapustičkami. Na přílohu se hodí například šťouchané brambory s mrkví.
Zveřejněno 27. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plecko v copánku s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0n4
Moje poznámka
Plecko v copánku s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0n4
Nejnovější recepty
Nivová pomazánka s hruškou
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové knedlíky plněné masem z uzených žeber
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová plec s chorizem a fazolemi
Přidáno před 8 hodinami
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno 23. 9. 2025 19:37:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Petaroxy před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Noumik před 3 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
ok1cmj před 3 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 4 hodinami
Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta
Suzy8 před 5 hodinami
Putimská vepřová pečeně
TerezaP před 5 hodinami
Švestkové řezy s tvarohem
Nadatode před 6 hodinami
Jablečný crumble
ErikaU před 6 hodinami
Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě
Sahula před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
Helusadolezusacz před 9 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
bok česnekový,
vývar masový,
kapusta růžičková,
sádlo,
sůl
Komentáře (5)