Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové skořicové šneky

Vzhledem nijak nápadný moučník z pekárny, který úchvatně a neodolatelně voní smetanou a skořicí, je jednoduše tvarovaný. Těsto na šneky připraví pekárna, my je pak jen vytvarujeme, naskládáme do pekárny a po nakynutí tam šneky necháme upéct.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 135 min Doba tepelné úpravy: 55 min

190 min (135 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 158 kJ /
2 667 kcal
Bílkoviny59,08 g
Tuky88,72 g
Vláknina13,12 g
Cholesterol 339 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy401,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny připravené a navážené suroviny vložíme do formy pekárny (nejdřív tekuté, pak zcela změklý tuk a zbytek surovin, droždí uložíme nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. (Program určený pro uhnětení a vykynutí těsta s droždím.) Krok 2: Vykynuté hedvábné těsto vytáhneme z formy a na minimálně pomoučeném stole rozválíme do nevelkého obdélníku. Krok 3: Plát potřeme změklým máslem a posypeme hustě mletou skořicí s cukrem. Poté plát těsta svineme do rolády, kterou ostrým nožem nakrájíme na 8 kusů, širších „šneků“. Krok 4: Všechny kousky postavíme vedle sebe do formy pekárny (4×2 šneky), řeznou plochou dolů a takto necháme nakynout. Krok 5: Těsně před pečením vykynuté šneky zalijeme půkou připravené smetany, ve které jsme rozmíchali 1 lžící cukru. Pak navolíme a zapneme program Pečení. Krok 6: Ke konci pečení (asi 15 minut před koncem programu) pekárnu pootevřeme a moučník rychle zalijeme zbytkem sladké smetany. Pekárnu opět opatrně zavřeme a šneky necháme dopéct.

Zveřejněno 5. 3. 2024

Poznámka autorky cathleen

Upečené šneky z pekárny jsou nadýchané, moučník doporučuji nabízet hned, jak vychládne. Druhý den je maličko tužší, ale ten první chutnají neodolatelně!

Tento a další moje recepty najdete na webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKoX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKoX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

magdalenka: přesně tak :-) Navíc je pekárna úžasná pomocnice i tehdy, když je člověk moc unavený nebo i nemocný - navážit do ní suroviny zvládne vždy a zbytek práce už udělá pekárna sama :yes:

cathleen: potvrdzujem...kedysi som bola veľmi skeptická k DP. Podľa tvojich receptov je cesto vždy ako pena, pretože sú maximálne spoľahlivé. Ak rec."nesedí" (niekde z Internetu, neznámy autor), DP to nezachráni.
(A sekaná z DP je tiež bezkonkurenčná...v rúre už nepečiem.)

veronika_straka: jen půjč! A třeba si pak koupíš i svoji, až uvidíš, jak pekárna dokáže ušetřit práci i čas :-8

Marie Svarcová, Anna Kocikova: děkuji, děvčata :-K Maruško, tvým vnoučatům se nedivím, ta chuť i vůně je opravdu neodolatelná :-8

Já si tuším budu muset půjčit pekárnu od tchyně <3 vypadají skvostně!

:-)<3:yes::yes: Voní po celém domě, dělává je podobně dcera , vnoučata je milují. :-K

Suroviny:
voda, žloutek, sádlo, cukr, kůra citronová, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, máslo, skořice mletá, cukr, smetana, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu