Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkovo čokoládové dortíky bez pečení

Nepečené dortíčky, které jsou šťavnaté a také hříšně čokoládové. Nadýchaná pěna je připravena ze svařených jablíček rozmixovaných s kvalitní hořkou čokoládou. Po vychlazení jsou pak dortíky doplněny ještě tvarohovým krémem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 586 kJ /
2 530 kcal
Bílkoviny46,70 g
Tuky139,58 g
Vláknina33,60 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 210 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy255,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a povaříme doměkka. Krok 2: Mezitím, co se jablka vaří, rozpustíme čokoládu. Uvařená jablka pak slijeme a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu. Jablka s čokoládou rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Krok 3: Kulaté formičky vyložíme po obvodu pečicím papírem a dáme je na prkénko nebo tácek. Do formiček vlijeme hmotu a necháme do druhého dne v lednici. Krok 4: Tvaroh dáme do vyšší misky a vlijeme k němu smetanu, trošku osladíme a ušleháme do hladkého krému. Dortíčky opatrně vyjmeme a ozdobíme tvarohovým krémem.

TIP: Tvaroh, který si můžete jednoduše připravit i doma

Zveřejněno 10. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYBR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYBR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moanka: klidně to udělej do mističek a nemusíš nic vyklápět, to je úplně jedno :-K

RubyRom: Aha, tak na to jsou jakoby speciální formy? Myslela jsem, že bych využila malé mističky… ;-)

:-)<3:yes::yes: Moc pěkná práce i chuť :-K

Moanka: Šlo to snadno, pomalu jsem tomu opatrně pomohla vytlačovátkem co je k těm formičkám a pak jsem opatrně sundala papír. Ona je to spíš taková pěna. Ale drželo to pohromadě dobře. :-K

Lákavé dortíčky… :-8
Optám se, vyklopit to jde snadno, nebo si mám dát na něco pozor? Děkuji…
Hezký den. :-K

Suroviny:
jablko, čokoláda hořká, tvaroh, smetana ke šlehání, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu