Hovězí po tyrolsku
Hovězí maso může být náročnější na přípravu, nicméně, pokud jste vlastníkem pomalého hrnce, o velkou část práce se postará právě on. Masové kostky opečené na cibulce necháte pomalit a poté je doplníte smetanovou omáčkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 173 kJ / 519 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,73 g |
| Tuky | 44,37 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 86 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji do zlatova. Odložíme stranou a na stejné pánvi opečeme kousky osoleného a opepřeného hovězího masa, aby se pěkně zatáhlo po všech stranách.
Krok 2: Všechno vložíme do pomalého hrnce na 3 hodiny na stupeň HIGH. Poté přesuneme do kastrůlku, vmícháme smetanu s rozšlehanou moukou a necháme na mírném varu asi 15 minut provařit.
Krok 3: Dochutíme hořčicí, worcesterem a citronovou šťávou podle chuti. Podávat můžeme třeba s hrnkovým knedlíkem.
Zveřejněno 11. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí po tyrolsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5grl
Moje poznámka
Hovězí po tyrolsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5grl
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 4 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 22 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 32 minutami
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 40 minutami
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 2 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 3 hodinami
Ošatkový chléb
Pajkujka před 3 hodinami
Kuře na paprice od Andy
Nikki1 před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
lunav1 před 4 hodinami
Koláč s banánem a vůní kokosu
ivdu22 před 4 hodinami
Polévka z dýně hokaido
Monika146 před 6 hodinami
Suroviny:
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
smetana na vaření,
mouka hladká,
omáčka worcesterová,
hořčice,
šťáva citronová
Komentáře (4)