Lahůdkový francouzský salát
Jako přílohu nebo také jako pomazánku můžeme použít tento lahůdkový francouzský salát. Je připravený z vařených vajíček, lahodných sýrů a mrkve. Na zálivku a ke spojení všech surovin použijeme majonézu se zakysanou smetanou, hořčicí a bylinkami.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 592 kJ / 2 053 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,82 g |
| Tuky | 175,28 g |
| Vláknina | 6,06 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 3,50 g |
| Sůl | 8,60 g |
| Sacharidy | 25,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou mrkev, vejce a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Vše dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme.
Krok 2: V menší misce smícháme majonézu se zakysanou smetanou, můžeme dát i víc, ale dodržujeme poměr 1:1. Přidáme1 lžičku dijonské hořčice, prolisovaný česnek, dochutíme čerstvými bylinkami dle chuti a opět promícháme.
Krok 3: Vychlazené podáváme s pečivem, jako přílohu k pečenému, grilovanému masu nebo použijeme jako pomazánku na chuťovky s tmavým pečivem.
Zveřejněno 29. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahůdkový francouzský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQAW
Moje poznámka
Lahůdkový francouzský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQAW
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 5 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 23 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 1 minutou
Brokolicová polévka
Hanous7 před 2 minutami
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 21 minutami
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 34 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 43 minutami
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 1 hodinou
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 1 hodinou
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 3 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 4 hodinami
Suroviny:
sýr ementál,
sýr,
vejce,
mrkev,
sůl,
pepř mletý,
majonéza,
smetana zakysaná,
hořčice dijonská,
česnek,
čerstvé bylinky
Komentáře (14)
Děkuji za pěkný recept, jsme nadšeni…
Přeji hezké dny…