Tartaletky s bryndzou a medvědím česnekem
Variace na slané francouzské sýrové koláče připravená z křehkého těsta, brynzy a medvědího česneku. Naprosto úžasná jarní kombinace, kterou by bylo škoda nevyzkoušet v sezóně sklizně této bylinky. Navíc na stole bude i skvěle vypadat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 181 kJ / 2 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,21 g |
Tuky | 156,02 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 906 mg |
Sodík | 1,76 g |
Sůl | 4,42 g |
Sacharidy | 167,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku mírně osolíme a s máslem a vodou vypracujeme těsto, které dáme chvíli odpočinout do lednice.
Krok 2: V míse rozšleháme brynzu se smetanou a vajíčky. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme jemně pokrájený medvědí česnek.
Krok 3: Předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 4: Těstem vyplníme formičky (jestliže nemají nepřilnavý povrch, musí se vymazat a vysypat moukou). Na těsto rozdělíme připravenou náplň a pečeme ve vyhřáté troubě cca 25-30 minut. Čas je orientační.
Zveřejněno 17. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tartaletky s bryndzou a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqAE
Moje poznámka
Tartaletky s bryndzou a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqAE
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Tématické fráze:
slané tartaletky,
tartaletky na slano,
tartaletky slané,
forma na tartaletky,
formicky na tartaletky,
medvědí česnek recepty,
tartalenky,
recept na slané tartaletky,
recepty s medvědím česnekem,
tartaletky recept,
tartaletky s bryndzou,
formy na tartaletky,
těsto na slané tartaletky,
pirohy s medvědím česnekem,
tartaletky,
recepty s brynzou,
tartaletky naslano,
bramborová tartaletky,
tartaletky na slano recept,
když nemám formičky na tartaletky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
sůl,
brynza,
smetana zakysaná,
vejce,
česnek mědvědí,
sůl,
pepř mletý,
tuk,
mouka
Komentáře (30)
Dělala jsem do větší koláčové formy o průměru 28 cm a použila 1,5 tolik surovin. Jen příště bych asi nechala nejdřív cca 15 minut upéct těsto a až pak dala náplň, místy bylo těsto málo propečené. Náplň výborná, mňam
Vypadá to krásně Maruško, jako vždycky
A medvedica zo Železných hôr mi dýcha na krk...(alebo funí?)
Dávám ti 8.bod
Magdalenko - chodím Ti do šuflíku když nejsi doma
Andri - formičky jsou super, šlo to z nich vyklopit jak po másle a musím Ti poděkovat, že jsi je koupila a tím jsi mě přesvědčila, že je musím mít taky
Děkujeme paní rebece a její detektivní kanceláři za odhalení. . .