Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Dušená zelenina na másle je výbornou volbou pokud chcete odlehčit jídelníček. Pokud ji připravíte na skus a dobře ochutíte, nebude vám maso na talíři vůbec chybět. Nejlépe chutná s bramborem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 249 kJ / 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,16 g |
Tuky | 13,16 g |
Vláknina | 16,10 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 132 mg |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 27,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme nebo sloupneme. Nakrájíme na hranolky, kolečka nebo použijeme vroubkovaný nůž. Listy medvědího česneku omyjeme, osušíme, naskládáme na sebe a srolované nasekáme.
Krok 2: Zeleninu podle tvrdosti (kedlubna, mrkev) dáme do rendlíku s 10 g kouskem másla a podlijeme 100 ml vody (nebo dle potřeby), necháme zvolna dusit cca 4-5 minut a přidáme ostatní zvolenou zeleninu. Pokud přidáváme batát, dáme ho ale jako první.
Krok 3: Poté promícháme a ještě dusíme, až bude i cuketa na skus. Vmícháme nasekaný medvědí česnek (v sezoně) nebo petrželovou nať. Zbylý kousek studeného másla po malých kouscích vmícháme do šťávy a tím ji zahustíme na konzistenci emulze.
Krok 4: Můžeme dušenou zeleninu podávat s vařenými bramborami s opečeným tmavým pečivem nebo jako přílohu k masu i samotnou posypanou sýrem.
Zveřejněno 20. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kW1J
Moje poznámka
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kW1J
Nejnovější recepty
Křehký štrúdl
Přidáno před 7 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 11 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 2 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 9 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 10 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 13 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 13 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 14 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 14 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 14 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 14 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
mrkev,
cuketa,
hrášek,
sušená zelenina,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
dýně,
batáty,
česnek mědvědí,
parmazán
Komentáře (5)