Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Dušená zelenina na másle je výbornou volbou pokud chcete odlehčit jídelníček. Pokud ji připravíte na skus a dobře ochutíte, nebude vám maso na talíři vůbec chybět. Nejlépe chutná s bramborem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 249 kJ / 298 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,16 g |
| Tuky | 13,16 g |
| Vláknina | 16,10 g |
| Cholesterol | 38 mg |
| Sodík | 132 mg |
| Sůl | 0,44 g |
| Sacharidy | 27,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme nebo sloupneme. Nakrájíme na hranolky, kolečka nebo použijeme vroubkovaný nůž. Listy medvědího česneku omyjeme, osušíme, naskládáme na sebe a srolované nasekáme.
Krok 2: Zeleninu podle tvrdosti (kedlubna, mrkev) dáme do rendlíku s 10 g kouskem másla a podlijeme 100 ml vody (nebo dle potřeby), necháme zvolna dusit cca 4-5 minut a přidáme ostatní zvolenou zeleninu. Pokud přidáváme batát, dáme ho ale jako první.
Krok 3: Poté promícháme a ještě dusíme, až bude i cuketa na skus. Vmícháme nasekaný medvědí česnek (v sezoně) nebo petrželovou nať. Zbylý kousek studeného másla po malých kouscích vmícháme do šťávy a tím ji zahustíme na konzistenci emulze.
Krok 4: Můžeme dušenou zeleninu podávat s vařenými bramborami s opečeným tmavým pečivem nebo jako přílohu k masu i samotnou posypanou sýrem.
Zveřejněno 20. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kW1J
Moje poznámka
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kW1J
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 5 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 5 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 6 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 6 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 7 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 7 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 7 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 8 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
mrkev,
cuketa,
hrášek,
sušená zelenina,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
dýně,
batáty,
česnek mědvědí,
parmazán
Komentáře (5)