

Zelí z dýně
Suroviny 2 porce
- 1,5 kg dýně Hokkaidó
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžíce octa
- 3 lžíce krupicového cukru
Postup přípravy receptu
Dýni omyjeme, rozkrájíme na díly a odstraníme semena.
Nožem ještě jemně oškrábeme měkké části, okrájíme slupku a nastrouháme na slzičkovém struhadle.
Na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění.
Přisypeme nastrouhanou dýni a chvíli jí opékáme, poté přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě 3 minuty.
V nezbytném množství studené vody rozmícháme mouku a dýni zahustíme.
Dle chuti osolíme, osladíme a nakonec okyselíme octem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelí z dýně
-
spagetka: udrela si klinec (hřebík) po hlavičke.
-
jarda Kadic:jardo nééé, to byl jen můj postřeh, to fakt se člověk tu musí bát dát své pocity?
-
Soudce: Naprostý souhlas, Andrea dává máslo, Jana olej.Spagetko, mě se zdá, že už to přeháníš, Jana vaří dobře,její recepty nezaniknou, zatimco spousta jiných se tu mihne bez povšimnutí
-
spagetka: Příprava není stejná, nesouhlasím s vámi. Pokud dýni podliji vodou, tak už to nebude zelí. Na zahuštění by jsem potřebovala více mouky.
-
HankaR.:suché?
Vždyť k tomu má to zelí ne?
spagetka: je tady pouze jeden podobný recept a zase něco řešíte? A co tiramisu, které je tady 100x nebo různé moučníky tipu prosedlá buchta, která je tady milionkrát? Proč ty holky nenecháte na pokoji.
-
Myslím, že opravdu nejde o nějaký nový recept, příprava je u všech prakticky stejná.
-
Já si nemůžu pomoci, ale musím se zeptat
To do sebe "nasoukáte" takto suché knedlíky?
-
1974andrea: Já vím, ale vařím ho jinak.
-
Jana Remkova:Jani, je výborné. Já už ho tu mám, dávám do podobných
-
No, ještě jsem nedělala, prý je skvělé