Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Dušená zelenina na másle je výbornou volbou pokud chcete odlehčit jídelníček. Pokud ji připravíte na skus a dobře ochutíte, nebude vám maso na talíři vůbec chybět. Nejlépe chutná s bramborem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 249 kJ / 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,16 g |
Tuky | 13,16 g |
Vláknina | 16,10 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 132 mg |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 27,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme nebo sloupneme. Nakrájíme na hranolky, kolečka nebo použijeme vroubkovaný nůž. Listy medvědího česneku omyjeme, osušíme, naskládáme na sebe a srolované nasekáme.
Krok 2: Zeleninu podle tvrdosti (kedlubna, mrkev) dáme do rendlíku s 10 g kouskem másla a podlijeme 100 ml vody (nebo dle potřeby), necháme zvolna dusit cca 4-5 minut a přidáme ostatní zvolenou zeleninu. Pokud přidáváme batát, dáme ho ale jako první.
Krok 3: Poté promícháme a ještě dusíme, až bude i cuketa na skus. Vmícháme nasekaný medvědí česnek (v sezoně) nebo petrželovou nať. Zbylý kousek studeného másla po malých kouscích vmícháme do šťávy a tím ji zahustíme na konzistenci emulze.
Krok 4: Můžeme dušenou zeleninu podávat s vařenými bramborami s opečeným tmavým pečivem nebo jako přílohu k masu i samotnou posypanou sýrem.
Zveřejněno 20. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kW1J
Moje poznámka
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kW1J
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová buchta s meruňkami
EvaSte před 4 minutami
Levná a rychlá buchta z remosky
Evajira před 15 minutami
Zeleninová polévka bez zasmažení
trdlo před 28 minutami
Zelná polévka s klobásou
coolbinsz před 30 minutami
Špagety s mletým vepřovým masem
Tynaja před 34 minutami
Pudingová bublanina z 1 vejce
Lucie Kuku před 1 hodinou
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
brtna před 1 hodinou
Křehký koláč s tvarohem a malinami
Misa_K před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Bylinka77 před 2 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
mrkev,
cuketa,
hrášek,
sušená zelenina,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
dýně,
batáty,
česnek mědvědí,
parmazán
Komentáře (5)