Francouzský toust (toast)
Francouzský toust (toast) je velice jednoduchý způsob, jak z mála surovin rychle vytvořit prima sladkou snídani nebo večeři. Stačí mít doma zbytky staršího sladkého pečiva, vejce, trochu mléka nebo smetany, cukr a voňavou skořici, která k těmto toustům patří.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 358 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,66 g |
Tuky | 20,12 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 879 mg |
Sůl | 2,12 g |
Sacharidy | 61,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hlubokém talíři metličkou dobře rozšleháme vejce s mlékem, cukrem, solí a skořicí.
Krok 2: Do této směsi pak namáčíme plátky pečiva a při nižší teplotě je dozlatova osmažíme na rozehřáté pánvi vytřené máslem. (Před vložením každého dalšího toustu pánev vždy znovu máslem vytřeme.)
Krok 3: Hotové tousty můžeme na moment odložit na papírovou utěrku, pak všechny urovnáme na talířky, dozdobíme, pocukrujeme a podáváme ještě teplé.
Zveřejněno 4. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzský toust (toast)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY2DV
Moje poznámka
Francouzský toust (toast)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY2DV
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 2 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 4 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 4 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 4 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 4 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 4 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 5 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 5 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 6 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 6 hodinami
Suroviny:
chléb toustový,
vejce,
mléko,
cukr vanilkový,
skořice,
sůl,
ořech muškátový strouhaný,
máslo,
cukr moučkový,
marmeláda,
šlehačka
Komentáře (6)