Třešně ve vlastní šťávě
Urodilo se vám hodně třešní, a vy už nevíte jak je zpracovat? Jednoduše je zavařte ve vlastní šťávě, využijete je pak do bublanin, jogurtu, nebo tvarohového krému. Nejen v zimním období přijdou vhod.
Postup přípravy
Krok 1: Pevnější třešně dobře omyjeme a necháme okapat. Nejlépe za pomoci nějakého odpeckovače odstraníme pecky.
Krok 2: Třešně zlehka natlačíme do připravených sklenic, dávám je těsně pod okraj. U naplněných sklenic otřeme okraj a dobře zavíčkujeme.
Krok 3: Vložíme do vodní lázně zavařovacího hrnce a sklenice o objemu cca 6-7 dl sterilujeme 35 minut při teplotě 85°C.
Krok 4: Pak je vyjmeme a necháme zchladnout.
Zveřejněno 10. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešně ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OxmG
Moje poznámka
Třešně ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OxmG
Nejnovější recepty
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 2 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 2 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 9 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
[email protected] před 33 minutami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 56 minutami
Salát Coleslaw
ivanc před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 1 hodinou
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 1 hodinou
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 1 hodinou
Cibulová polévka
AndreaRinger před 2 hodinami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 3 hodinami
Tématické fráze:
zavařené třešně ve vlastní štávě,
co z třešní top recepty,
ovoce ve vlastní štávě recept
Suroviny:
třešně,
cukr krupice
Komentáře (3)