Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobné ovoce ve vlastní šťávě

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 7. 2009 13:03

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ak sa počas sterilizácie cukor nerozpustí úplne, roztopí sa po pár dňoch, nie je to na závadu.

Drobné ovocie obsahuje vysoké percento vody, je zbytočné vodu pridávať.

Takto zavarené ovocie sa výborne hodí na pudingy, zmrzlinu a pod., ale aj ako ostatné kompóty.

Výborné je, ak namiešame rôzne druhy ovocia do jednej fľaštičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Věrka.

15. 3. 2010 13:48

Také to znám a mám odskoušené. Je to bezva.

Svetlana

14. 7. 2009 07:14

:-p:-pmňam...dělám takto borůvky:yes::yes:bodík

spagetka

13. 7. 2009 20:32

opuncie - veškeré ovoce při 85 °C, švestky 30 min, meruňky 25 min. atd - nepoužívám vyloženě přezrálé ovoce ani nedozrálé a zhruba ta doba funguje mezi 20 - 30min. Obvykle na 20 min. vypnu troubu (zavařuju v troubě) a nechám dojít.Nestal se mi vážně žádný malér.

plotna

13. 7. 2009 18:06

Ale já toto ster.neznám.Moc se mi to hodí.Díky.:-O:yes::yes::yes:

opuncie

13. 7. 2009 15:13

Špagetko, moc mě zaujalo sterilizování bez cukru. Můžeš mi říct, jak dlouho a na jakou teplotu sterilizuješ jaké ovoce? Děkuju.
Tejajo, dávám bod, protože ovoce prosypané cukrem znám a mám s ním dobrou zkušenost :-).

spagetka

13. 7. 2009 14:29

Já takhle dělám každé ovoce - meruňky, švestky, ... cukr nedávám vůbec a jen sterilizuju. Výhhodou je, že pak takto upravené ovoce můžetepoužít jakýmkoli způsobem, na jaký si vzpomenete ...

magdalenka

13. 7. 2009 14:20

Mám odskúšané ríbezle aj višne. U nás to chutí.
(S višňovou šťavou som si potom spravila likér. Višne na puding a šťava mixnutá s vodkou...)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: meruňky ve vlastní šťávě josta šťáva josta šťáva recept jošta sirup rybíz ve vlastní šťávě josta recepty jošta kompot ovoce josta ostružiny ve vlastní štave ovoce josta recepty maliny ve vlastní šťávě josta recepty štava zavařená josta josta likér josta liker recept josta ovoce recepty sterilizování ovoce visne ve vlastni stave angrest ve vlastni stave ovoce prosypané cukrem

Suroviny: rybíz, maliny, josta, cukr krystal

TopRecepty.cz

Drobné ovoce ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5GX