Drobné ovoce ve vlastní šťávě

tejaja Kuchařka: tejaja

Zavařeniny 7 názorů

Suroviny

rybíz
maliny
josta (kříženec černého rybízu a angreštu)
krystalový cukr
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a odstopkované ovocie skladáme do fľaštičiek vo vrstvách, každú vrstvu posypeme 1 lyžicou cukru ( ovocie, 1 lyžica cukru, ovocie, 1 lyžica cukru, ovocie, 1 lyžica cukru ).

  2. Do 3 dl fľaštičky dávam 3 lyžice kryštálového cukru.

  3. Fľaštičky uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu ( streilizujem vo vodnom kúpeli ).

Poznámka

Ak sa počas sterilizácie cukor nerozpustí úplne, roztopí sa po pár dňoch, nie je to na závadu.

Drobné ovocie obsahuje vysoké percento vody, je zbytočné vodu pridávať.

Takto zavarené ovocie sa výborne hodí na pudingy, zmrzlinu a pod., ale aj ako ostatné kompóty.

Výborné je, ak namiešame rôzne druhy ovocia do jednej fľaštičky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Drobné ovoce ve vlastní šťávě

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Také to znám a mám odskoušené. Je to bezva.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    :-p:-pmňam...dělám takto borůvky:yes::yes:bodík

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    opuncie - veškeré ovoce při 85 °C, švestky 30 min, meruňky 25 min. atd - nepoužívám vyloženě přezrálé ovoce ani nedozrálé a zhruba ta doba funguje mezi 20 - 30min. Obvykle na 20 min. vypnu troubu (zavařuju v troubě) a nechám dojít.Nestal se mi vážně žádný malér.

    Odpovědět

  • plotna plotna

    Ale já toto ster.neznám.Moc se mi to hodí.Díky.:-O:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • opuncie opuncie

    Špagetko, moc mě zaujalo sterilizování bez cukru. Můžeš mi říct, jak dlouho a na jakou teplotu sterilizuješ jaké ovoce? Děkuju.
    Tejajo, dávám bod, protože ovoce prosypané cukrem znám a mám s ním dobrou zkušenost :-).

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já takhle dělám každé ovoce - meruňky, švestky, ... cukr nedávám vůbec a jen sterilizuju. Výhhodou je, že pak takto upravené ovoce můžetepoužít jakýmkoli způsobem, na jaký si vzpomenete ...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mám odskúšané ríbezle aj višne. U nás to chutí.
    (S višňovou šťavou som si potom spravila likér. Višne na puding a šťava mixnutá s vodkou...)

    Odpovědět

Tématické fráze: meruňky ve vlastní šťávě josta šťáva josta šťáva recept jošta sirup rybíz ve vlastní šťávě josta recepty jošta kompot ovoce josta ovoce josta recepty maliny ve vlastní šťávě ostružiny ve vlastní štave josta recepty štava zavařená josta josta likér josta liker recept josta ovoce recepty sterilizování ovoce visne ve vlastni stave angrest ve vlastni stave ovoce prosypané cukrem

Zapomněl/a jsem heslo