Cibulovo-kapustové zelí
Dušené zelí je klasická příloha, kterou podáváme například ke kachně či vepřovému masu. Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu dodá trochu jinou a zajímavou chuť.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 371 kJ / 1 284 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 12,63 g | 
| Tuky | 107,57 g | 
| Vláknina | 34,50 g | 
| Cholesterol | 70 mg | 
| Sodík | 1,65 g | 
| Sůl | 4,00 g | 
| Sacharidy | 58,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, kapustu na proužky, špek a menší cibuli na kostičky.
	Krok 2: Na oleji restujeme cibuli a kapustu s kmínem a solí asi 2 minuty. Podlijeme vývarem asi do 3/4 a vaříme cca 15-20 minut, hlídáme, abychom nerozvařili.
	Krok 3: Než se směs podusí, vyškvaříme špek a poté i menší cibuli dozlatova. Pokud k zahuštění použijeme mouku, přidáme ji k cibuli, pár minut restujeme, a až pak přidáme do zelí.
	Krok 4: Pokud místo mouky zahustíme bramborou, oloupeme ji, najemno nastrouháme a přidáme během vaření. Zároveň je třeba dát méně kapusty - asi 250 g.
	Krok 5: Provaříme a dochutíme cukrem a octem podle své chuti.
	Krok 6: Podáváme místo dušeného hlávkového zelí.
Zveřejněno 20. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Cibulovo-kapustové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w4yR
Moje poznámka
					
				
Cibulovo-kapustové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w4yR
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 8 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 23 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
						Suroviny:
						
							cibule, 
						
						
							kapusta, 
						
						
							špek, 
						
						
							cibule, 
						
						
							olej, 
						
						
							mouka, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							ocet, 
						
						
							vývar masový
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (4)