Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulovo-kapustové zelí

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Dušené zelí je klasická příloha, kterou podáváme například ke kachně či vepřovému masu. Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu dodá trochu jinou a zajímavou chuť.

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 371 kJ /
1 284 kcal
Bílkoviny12,63 g
Tuky107,57 g
Vláknina34,50 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,65 g
Sůl4,00 g
Sacharidy58,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, kapustu na proužky, špek a menší cibuli na kostičky. Krok 2: Na oleji restujeme cibuli a kapustu s kmínem a solí asi 2 minuty. Podlijeme vývarem asi do 3/4 a vaříme cca 15-20 minut, hlídáme, abychom nerozvařili. Krok 3: Než se směs podusí, vyškvaříme špek a poté i menší cibuli dozlatova. Pokud k zahuštění použijeme mouku, přidáme ji k cibuli, pár minut restujeme, a až pak přidáme do zelí. Krok 4: Pokud místo mouky zahustíme bramborou, oloupeme ji, najemno nastrouháme a přidáme během vaření. Zároveň je třeba dát méně kapusty - asi 250 g. Krok 5: Provaříme a dochutíme cukrem a octem podle své chuti. Krok 6: Podáváme místo dušeného hlávkového zelí.

Zveřejněno 20. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulovo-kapustové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w4yR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulovo-kapustové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w4yR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, kapusta, špek, cibule, olej, mouka, kmín celý, sůl, cukr, ocet, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu