Mandlová houbová omáčka
Houbovou omáčku připravujeme tradičně jako krémovou, smetanovou. Toužíte-li po změně, vyzkoušejte tuto verzi. Mražené povařené houby smícháme s řapíkatým celerem, cibulí a na finále také s mandlemi. Ty budou skvělým křupavým elementem směsi.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 797 kJ / 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,86 g |
Tuky | 66,79 g |
Vláknina | 25,55 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 42,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlová houbová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR8oW
Moje poznámka
Mandlová houbová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR8oW
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 8 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 9 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 10 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 4 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 6 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 7 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 7 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 7 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 7 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 8 hodinami
Suroviny:
houby mražené,
cibule,
celer řapíkatý,
sádlo,
mandle,
kmín celý,
mouka hladká,
sůl,
voda
Komentáře (10)
Sem vkládejte POUZE osvědčené, vyzkoušené recepty. Prosím i o úpravu tohoto receptu, není důvod čtenářům radit, aby se k houbám chovali tak, že lidem mohou vzniknout zdravotní obtíže.
Okamzite jsme je osusili hadrikem a rovnou hodili na pekne rozpalenou panev, aby se z nich voda co nejrychleji odparila
Mrazene houby na omacku bych nikdy nepredvarovala, ale dala je rovnou na tuk s osmazenou cibuli a v mem pripade i se stouzkem cesneku.
Susene houby je urcite treba predem namocit, nebot jsou to HOUBY, nasavaji do sebe vodu a zmeknou.
Syrove nebo mrazene houby uz maji tu svoji prirodni vonavou a super koncentrovanou "tekutinu", netreba je namacet, ba naopak