Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 763 kJ / 2 811 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,46 g |
Tuky | 143,94 g |
Vláknina | 11,94 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 589 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 299,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mléka, pudinkového prášku, krupicového cukru a krupičky uvaříme hustý pudink. Odstavíme ho a necháme vychladnout.
Krok 2: Do misky dáme zchladlý pudink, tvaroh, vanilkový cukr a vejce a šlehačem našleháme. Do vzniklé náplně opatrně vmícháme borůvky.
Krok 3: Listové těsto rozválíme na obdélník, na něj klademe náplň tak, aby okraje zůstaly prázdné. Stočíme do závinu.
Krok 4: Závin přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200 °C upečeme dozlatova.
Krok 5: Před podáváním necháme závin vychladnout, aby náplň pěkně ztuhla.
Zveřejněno 17. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvkový závin podle německé Omy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3kA
Moje poznámka
Borůvkový závin podle německé Omy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3kA
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 5 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 8 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 12 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 2 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 4 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 5 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 6 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
krupice dětská,
tvaroh polotučný,
cukr vanilkový,
vejce,
borůvky,
vejce
Komentáře (14)