Kedlubnový salát s uzenou krkovicí jako hlavní chod
Letní jídlo, kdy většinu talíře zabere zelenina, neodmítne ani milovník masa. Pouze ale v případě, kdy dobře vychucenou směs svěží zeleniny doplní pár kousků masa. V tomto případě jsou to řezy z chutné uzené krkovice.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 099 kJ / 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,77 g |
Tuky | 31,83 g |
Vláknina | 16,46 g |
Cholesterol | 144 mg |
Sodík | 3,12 g |
Sůl | 7,46 g |
Sacharidy | 37,73 g |
Postup přípravy
Kedlubny i cibuli oloupeme, mrkev a jarní cibulku očistíme, listy salátů propláchneme a necháme okapat na sítu. Krok 2: Kedlubny nakrájíme na plátky, mrkev na šikmé plátky a z nich tenké nudličky. Červenou cibuli dáme nakládanou a cibulku nadrobno nasekáme. Připravíme zálivku dle chuti buď dáme světlé balzamiko, nebo smícháme směs z uvedených surovin. Krok 3: Zeleninu dáme do misky, zalijeme zálivkou a dobře promícháme. Na talíře rozmístíme salát, obložíme plátky uzené krkovice a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a nasekanou natí petrželky.
Zveřejněno 25. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubnový salát s uzenou krkovicí jako hlavní chod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEM72
Moje poznámka
Kedlubnový salát s uzenou krkovicí jako hlavní chod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEM72
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 1 hodinou
Nanuky broskvové
Přidáno před 1 hodinou
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 2 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 2 hodinami
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky
pesmax před 5 minutami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 7 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 32 minutami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 56 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 56 minutami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 59 minutami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 1 hodinou
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 1 hodinou
Meruňkový kompot
babca.mz před 2 hodinami
Suroviny:
krkovice uzená,
kedlubna,
salát,
cibule červená,
mrkev,
cibulka jarní,
petrželka,
rukola,
křen,
ocet balsamiko,
cukr,
sůl,
ocet,
pepř mletý
Komentáře (7)