Tmavší cibulačka
Tato bohatá a aromatická polévka, připravovaná pomalým karamelizováním cibule až do lehkého připálení, přináší jedinečný chuťový zážitek. Připravte si tento recept a objevte nové dimenze vaší oblíbené cibulačky!
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 211 kJ / 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,75 g |
Tuky | 56,01 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 514 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 52,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném sádle vypražíme nadrobno nakrájený špek spolu s cibulí až k lehkému přichycení cibule ke dnu hrnce. Známe z postupu u gulášů kvůli chuti.
Krok 2: Vše zaprášíme moukou a chvilku mícháme ode dna. Přilijeme vodu, přidáme koření a prolisovaný česnek s najemno nastrouhaným bramborem. Vše vaříme do zhoustnutí způsobeného škrobem z brambory. Po polévky vložíme celou pomačkanou větvičku libečku a curry koření.
Krok 3: Připálená cibulačka nezní nejlépe, ale věřte, že připálená chuť se rozplyne do pikantérie spolu se všemi ingrediencemi, včetně curry, které zde rovněž není poznat.
Zveřejněno 7. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavší cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x9Yn
Moje poznámka
Tmavší cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x9Yn
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 6 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 7 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 4 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 6 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 6 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 7 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 8 hodinami
Suroviny:
cibule,
brambory,
sádlo,
špek uzený,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
koření,
česnek,
voda,
libeček,
sůl
Komentáře (3)