Svíčková podle naší babičky
I když se příprava této klasické omáčky může zdát složitá, není se čeho obávat. Maso den předem okořeníme, zalijeme máslem a spolu se zeleninou necháme do druhého dne odležet. Poté upečeme doměkka a omáčku rozmixujeme a dochutíme smetanou.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 599 kJ / 2 772 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 248,98 g |
| Tuky | 144,17 g |
| Vláknina | 33,20 g |
| Cholesterol | 760 mg |
| Sodík | 1,73 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 104,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gk7D
Moje poznámka
Svíčková podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gk7D
Nejnovější recepty
Linecké růžičky
Přidáno před 55 minutami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 17 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
RomanaMonika před 16 minutami
Banánové brownies
Vladula92 před 42 minutami
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 1 hodinou
Frgálová buchta
Merylas před 1 hodinou
Buchty na páře
Merylas před 1 hodinou
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 1 hodinou
Tématické fráze:
svíčková recept po babičce,
svíčková na smetaně od babičky,
svíčková na smetaně jako od babičky,
naložená svíčková na smetaně recept,
svíčková na smetaně babica,
svíčková jako od babičky,
naložena svičkova,
svíčková na smetaně naložená,
domácí svíčková na smetaně,
naložená svičková na smetaně,
svickova omacka od babicky,
recepty naší babičky,
domácí svíčková,
jak dochutit svíčkovou,
svickova podle nasich babicek,
svičková,
svíčková našich babiček,
svíčková nalozena,
recepty od naši babičky,
svíčkova na smetaně
Suroviny:
kýta vepřová,
směs zeleninová mražená,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
šťáva citronová,
máslo,
smetana kysaná,
smetana 12%
Komentáře (28)
V dřevních dobách se až do pozdního jara vařilo z kořenin vyhrabaných z písku ať už volně loženého ve sklepech, či sypaného v pětilitrovkách umístěných ve spížích, a myslím, že to co je nám teď nabízeno v obchodech není o nic horší a tím chci říci, že je to spíše qalitnější
Moje děti jsou vybíravé stran masa, jediné, co projde u obou je kuřecí. Hovězí jedině mleté.