Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky po srbsku

Vepřové kostky po srbsku jsou chutné jídlo, které připravíte velmi snadno. Doměkka podušené maso přelité voňavou a paprikami obohacenou omáčkou spolu s vhodně připravenou rýží potěší jako oběd nebo zdařilá večeře.

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme.
Maso nakrájíme na kostky. Krok 2: Maso orestujeme na rozehřátém sádle, poté vyjmeme. Krok 3: Ve výpeku orestujeme cibuli a česnek. Když cibule zesklovatí zasypeme ji moukou, kterou opražíme. Krok 4: Přidáme rajčatový protlak a vývar, dobře rozmícháme, vrátíme maso, osolíme a opepříme. Do jednorázového gázového sáčku na čaj (nebo do uzavíratelného čajového sítka) dáme koření a vložíme do omáčky. Dusíme pod pokličkou a občas promícháme.
Během dušení nakrájíme obě papriky. Krok 5: Když je maso měkké přidáme nakrájené papriky a ještě podusíme. Krok 6: Podáváme s rýží.

TIP: Jak připravit přílohovou rýži

Zveřejněno 9. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky po srbsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY8vy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky po srbsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY8vy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recepty od uzivatele RubyRom jsou proste bozi! Nikdy jsem moc nevaril, a od te doby co jsou na svete deti coz je skoro 6let tak varim podle receptu daty pani. A pochutnavame si cela rodina! Diky 😁

valass23: Moc děkuji, udělal jste mi velkou radost.

kimlo: Moc děkuji za vyzkoušení i za foto. :-K Mám radost. :yes:

Výborné jedlo! Robil som to v PH, vďaka za recept! Pridávam foto.

tara23: Moc děkuji za vyzkoušení i za foto, mám radost :-K

Dnes jsem uvařila pro dceru s rodinou. Všem moc chutnalo<3:-K. Malej Jirka si dokonce přidal a to už je co říct :-D.
Děkuji za inspiraci a přidávám foto:-)

Marie Svarcova: děkuji

:-)<3:yes::yes: dělávám dost často , místo zelené dávám papriku bílou a určitě koření čubrici. ale záleží komu co chutná :-K máš pěkně uvařeno

Moanka: Já moc děkuji vám, jsem ráda, že jste si pochutnali a opět jste mi udělala radost. :-K. A moc děkuji za krásné foto!

Děkuji za parádní recept. 👩‍🍳😋 Snadné, celkem rychlé a hlavně moc dobré! 👌 Vypadá to vznešeně a přitom tam přijde “pár” surovin… 🤔 Zaperlila jsem. 😉 Díky. 😊 Mějte se krásně. 🌻

Iveth: Moc děkuji za uvaření . Také si často recepty upravuji podle potřeby a chuti, každému vyhovuje něco jiného. Za fotku moc děkuji. :-K

Varila som dnes, aj keď podobný recept, len so zelenou paprikou, som už robievala roky rokúce. Tento recept som si upravila: Nedala som pretlak ( muž ho dobre neznáša ) , nemala som zelenú, len červenú papriku, mäso som dusila 1,5 hodiny, pridala som chilli korenie, nepoužila som múku, zahustila som trochou škrobu maizeny.<3 Moje foto je pridané v recepte , príloha šťúchané zemiaky so zelenou cibuľkou a pažítkou ( z mojej záhradky).

Moanka: A já se budu těšit na další vaši krásnou fotku. Děkuji :-K

Mňam. 😋 To nám udělám. 👩‍🍳 Už teď se moc těším!! 😃

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, sádlo, sůl, pepř mletý, koření nové koření, pepř, bobkový list, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, protlak rajčatový, vývar masový, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu