Tmavé rohlíčky plněné krémem
Chutná vám cukroví plněné krémem? Zkuste na letošní vánoční stůl upéct tyto rohlíčky! Krém dochutíte podle toho, zda máte chuť cítit na jazyku kávu, rum či vaječný koňak, a na závěr ozdobíte konce rohlíčků namočením do čokolády.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 217 kJ / 6 266 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,56 g |
| Tuky | 420,80 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 1,46 g |
| Sodík | 139 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 534,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ručně nebo v robotu zpracujeme těsto a necháme 1 hodinu odpočinout, zabalené ve fólii, v chladu.
Krok 2: Do větších nevymazaných formiček na rohlíčky dáváme malý kousek těsta tak, aby uprostřed byla mírná prohlubeň. Formičky vyskládáme na plech a upečeme při 160 °C po dobu 10-12 minut.
Krok 3: Krém: Z mléka a mouky za stálého míchání uvaříme hustou kaši, za občasného promíchání necháme vychladnout.
Krok 4: Změklé máslo ušleháme s cukrem do bílé pěny a po částech zašleháme kaši. Dochutíme zvolenou příchutí, všechny suroviny by měly mít stejnou pokojovou teplotu.
Krok 5: Upečené, mírně vychladlé rohlíčky vyklopíme, necháme zcela vychladnout a naplníme máslovým krémem.
Krok 6: Konce naplněných rohlíčků namáčíme do rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout. Necukrujeme.
Zveřejněno 24. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavé rohlíčky plněné krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XmXl
Moje poznámka
Tmavé rohlíčky plněné krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XmXl
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 2 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 3 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 4 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 4 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 30 minutami
Šlehačková buchta
hliboka před 34 minutami
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 54 minutami
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 1 hodinou
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 1 hodinou
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 3 hodinami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 3 hodinami
Kuře na zelí
[email protected] před 4 hodinami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
kakao,
skořice mletá,
cukr vanilkový,
žloutek,
mléko,
mouka hrubá,
máslo,
cukr,
rum,
káva,
koňak vaječný,
čokoláda
Komentáře (11)
Taktéž hezký večer a těším se na další krásu