Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Bramborový salát je tradiční a neopomenutelnou součástí Vánoc. Pokud stále hledáte ten dokonalý a chuťově vymazlený salát, zkuste jej letos připravit podle Zdeňka Pohlreicha. Slavný šéfkuchař nám prozradil svůj recept.
Postup přípravy
Mrkev, celer a petržel očistíme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a povaříme ve vroucí vodě přibližně 7 minut. Scedíme a necháme bokem. Krok 3: Vejce uvaříme natvrdo, přibližně 8 minut od bodu varu. Vypneme, zchladíme a necháme vystydnout. Poté vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Okurky a šunkový salám pokrájíme také na malé kostičky. Krok 4: Do mísy k bramborám přidáme šalotku, nakrájenou povařenou zeleninu, vejce, okurky, šunkový salám, přidáme hrášek, majonézu, hořčici, zakysanou smetanu a promícháme. Osolíme, opepříme, zakápneme citronem a znovu promícháme. Krok 5: Salát necháme odstát přes noc v lednici, pak znovu ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a případně i křenem.
Zveřejněno 12. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR5X
Moje poznámka
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR5X
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 1 hodinou
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 1 hodinou
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 3 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 4 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 4 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 4 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 4 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Suroviny:
brambory typ a,
okurky sterilované,
cibule šalotka,
ocet vinný bílý,
mrkev,
bulva celerová,
petržel,
vejce,
okurky sterilované,
salám šunkový,
hrášek mražený,
majonéza,
hořčice dijonská,
smetana zakysaná,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
křen strouhaný
Komentáře (2)