Hovězí několika pepřů
Hovězí plec dušená se třemi druhy pepřů potěší ty, kteří mají rádi ostřejší pokrmy. Abyste dosáhli dokonalé šťavnatého masa, dobře maso ze začátku zatáhněte a pak pomalu duste. Dopřejte mu čas a rozhodně nebudete zklamaní.
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na drobné kostky, nasypeme do hrnce a necháme vyškvařit. Přihodíme na drobno krájenou cibuli a restujeme do zlatotohněda. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek.
Krok 2: Maso vcelku osušíme a ze všech stran osolíme a zasypeme drceným barevným pepřem tak, aby maso bylo ze všech stran obalené. Do cibulového základu nasypeme zelený pepř bez nálevu a v hmoždíři nadrcený kampotský pepř.
Krok 3: Poté vložíme maso a ze všech stran jej zatáhneme. Podlijeme vodou, aby maso bylo ze 2/3 ponořené, a táhneme na nízkém stupni asi 1,5-2 hodiny, aby maso bylo opravdu měkké.
Krok 4: Maso vyndáme a zbytek omáčky rozmixujeme do hladka. Zahustíme sádlovou jíškou a necháme 20 minut provařit.
Krok 5: Maso nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky. Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborami.
Zveřejněno 3. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí několika pepřů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kG8J
Moje poznámka
Hovězí několika pepřů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kG8J
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 15 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 5 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 11 minutami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 28 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 46 minutami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 4 hodinami
Suroviny:
plec hovězí,
špek uzený,
cibule,
pepř zelený sterilovaný,
pepř barevný mletý,
pepř drcený,
česnek,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
voda
Komentáře (3)