Mrkvová polévka I
Nasládlá mrkvová polévka dokáže v pochmurném počasí dokonale zvednout náladu. Budete překvapeni, jak lahodné chuti docílíte díky přidanému jablíčku. Smetana dotáhne krémovou polévku k úplné dokonalosti.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli, bramboru, mrkev i jablko oloupeme a omyjeme.
Krok 2: Cibuli nakrájíme najemno, mrkev, brambory a jablko nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Máslo vložíme do hrnce a osmažíme na něm nejprve cibuli a po chvíli kousky mrkve.
Krok 4: Poté přidáme nakrájenou bramboru a jablko, ještě chvilku restujeme a zalijeme horkou vodou. Polévku osolíme a opepříme mletým bílým pepřem.
Krok 5: Vaříme do změknutí zeleniny asi 20-25 minut. Hotovou polévku rozmixujeme na hladký krém a zjemníme smetanou. Prohřejeme a podáváme.
Zveřejněno 9. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvová polévka I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpqB5
Moje poznámka
Mrkvová polévka I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpqB5
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 15 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 26 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 6 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 12 hodinami
Suroviny:
cibule,
brambory,
mrkev,
jablko,
máslo,
voda,
sůl,
pepř bílý mletý,
smetana ke šlehání
Komentáře (3)