Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové koleno sous-vide

Opravdový majstrštyk s vepřovým kolenem najdete v tomto receptu. Maso naložené v solném roztoku je poté namarinováno a v úpravě sous-vide pomalu vařeno. Nakonec. je dopečeno v troubě na kůrčičku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Náročný

Doba přípravy 2120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 2100 min bez doby nakládání masa

2120 min (20 min příprava + 2100 min tepelná úprava, bez doby nakládání masa)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ostrým nožem nařežeme kůži do čtverců. Řezy vedeme asi 2 cm od sebe. Dáváme pozor, abychom neřízli moc hluboko a nenařízli maso. Krok 2: Koleno naložíme do vody se solí. Roztok by měl být 3%. Koleno musí být celé ponořené v roztoku. Necháme v chladničce cca 48 hodin. Krok 3: V hmoždíři rozdrtíme koření (mimo bobkového listu), česnek a olej. Vzniklou marinádou potřeme celé koleno, které vložíme do sáčku a přidáme bobkový list. Ze sáčku odsajeme vzduch a sáček uzavřeme. Necháme v chladničce dalších 24 hodin. Krok 4: Nastavíme teplotu na 67 °C a vaříme 35 hodin.
Po 35 hodinách vyjmeme koleno ze sáčku a v troubě pod grilem pečeme, doku není kůže křupavá. Záleží na troubě. Obvykle to trvá tak 20-25 minut.

TIP: Jak vařit metodou sous-vide

Zveřejněno 16. 2. 2025

Poznámka autorky Kocmax

Další recepty na www.varimebeztuku.blogspot.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno sous-vide

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnBg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno sous-vide

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpnBg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
koleno vepřové, česnek, bobkový list, badyán, koření nové koření, pepř celý, semínka sezamová, paprika sušená uzená, marináda, marináda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu