Majonézové řezy s chutí a vůní pomeranče
K nedělnímu odpoledni patří šálek dobré kávy se sladkou tečkou za výborným obědem. Pokud hledáte inspiraci, tak vyzkoušejte tyto skvělé majonézové řezy, příjemně vonící po pomeranči. Dle tohoto receptu můžete připravit i muffiny.
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech o velikosti 23x32 cm vyložíme pečicím papírem (nebo použijeme formu na muffiny vyloženou papírovými košíčky).
Krok 2: Polohrubou mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme krupicový cukr, majonézu, mléko, mletou skořici a polovinu množství kandované pomerančové kůry. Promícháme.
Krok 3: Těsto vlijeme do připraveného plechu a uhladíme vršek. Nebo můžeme udělat muffiny - do každého košíčku vlijeme přibližně do 2/3 těsta, na které dáme lžičku marmelády a zbylým těstem košíčky doplníme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova cca 35 minut (podle vlastní trouby).
Krok 4: Mezitím uděláme krém. Do šlehací mísy dáme všechny ingredience a pomocí ručního šlehače vyšleháme do hladké konzistence.
Krok 5: Zcela vychladlý korpus potřeme marmeládou smíchanou se zbylou nasekanou kandovanou kůrou a necháme pár minut zaschnout. Poté vršek potřeme krémem a dozdobíme nastrouhanou pomerančovou čokoládou.
Krok 6: Případně ozdobíme řezy krémem pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou ale k tomu potřebujeme krému ještě o polovinu víc. Muffiny můžeme pouze poprášit moučkovým cukrem a podávat.
Zveřejněno 2. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Majonézové řezy s chutí a vůní pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6EVg
Moje poznámka
Majonézové řezy s chutí a vůní pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6EVg
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 19 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 20 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 22 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 52 minutami
Tvarohová štola
Petra.J. před 1 hodinou
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 1 hodinou
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Barun před 2 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 4 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
cukr krupice,
majonéza,
mléko,
skořice mletá,
marmeláda pomerančová,
kůra pomerančová kandovaná,
čokoláda pomerančová,
tvaroh,
máslo,
smetana ke šlehání,
pudink bez vaření,
Komentáře (5)