Hebké mandlové palačinky
Mandlové palačinky jsou vynikající k snídani i jako vydatná svačina po delší procházce. Těsto obsahuje mandlovou mouku, která plně nahrazuje klasickou mouku, a také mandlové mléko. Díky sněhu z bílků jsou palačinky opravdu heboučké.
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 2: V mandlovém mléce rozmícháme žloutky a sůl, přidáme mouku, cukr a xantanovou gumu. Ušleháme do hladkého těstíčka a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Krok 3: Palačinky smažíme na přepuštěném másle.
Krok 4: Borůvky trochu rozvaříme s xylitolem a plníme do palačinek. Ozdobíme zakysanou smetanou a můžeme podávat.
Zveřejněno 7. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hebké mandlové palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpRj1
Moje poznámka
Hebké mandlové palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpRj1
Nejnovější recepty
Kuřecí s houbami a rajčaty
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Dědova kulajda
Přidáno před 17 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Salát s křehkým čerstvým čajotem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí stir-fry s rýží
Přidáno 29. 9. 2025 00:38:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecké řezy s jablky
nochy před 8 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
MarieBrozova před 9 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
barborapolas před 9 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Kačenka před 9 hodinami
Linecký koláč s marmeládou
Zbynek Hladik před 9 hodinami
Žampiony " Wellington"
KatkaCechova před 10 hodinami
Klobásky v zelí
misula29 před 10 hodinami
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
Sahula před 11 hodinami
Havajský salát s japonským původem Poke bowl
Lucie1001 před 11 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Cinderka před 11 hodinami
Suroviny:
mléko mandlové,
mouka mandlová,
sůl,
cukr krupice,
vejce,
máslo,
borůvky,
smetana zakysaná,
ghee
Komentáře (2)