Buchta s tvarohem a želé
Tvarohové řezy s ovocným želé jsou tak dobré, že jakmile dojíte jeden kousek, půjdete si rovnou pro další dva. Zkuste jim však darovat jednu noc v lednici, aby se rozležely. Piškot krásně zvláční a pomerančová vrstva se postará o dokonalou svěžest.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměru 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 177 kJ / 5 540 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,14 g |
| Tuky | 285,03 g |
| Vláknina | 19,40 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 535 mg |
| Sůl | 1,84 g |
| Sacharidy | 645,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Jako odměrku použijeme hrnek o objemu 250 ml.
Krok 2: Vejce s cukrem ušleháme do světlé pěny.
Krok 3: K vaječné směsi přidáme prosátou mouku, kypřicí prášek, kakao a mléko.
Krok 4: Na závěr postupně a při nízkých otáčkách zašleháme olej.
Krok 5: Těsto nalijeme na připravený plech a vložíme do předehřáté trouby.
Krok 6: Pečeme asi 30 minut (podle zkušeností s vlastní troubou) a poté špejlí vyzkoušíme, zda je piškot upečený. Pokud ne, vrátíme ho zpět do trouby a dopečeme.
Krok 7: Upečený piškot necháme zchladnout.
Krok 8: Do šlehací mísy vložíme tvarohy, cukr, vanilkový cukr a nakonec vše zalijeme smetanou. Ze všech surovin ušleháme nadýchaný krém.
Krok 9: Krém rozetřeme na zchladlý piškot a necháme v lednici vychladit.
Krok 10: Na pomerančovou vrstvu uvaříme 2 vanilkové pudinkové prášky v 1 litru pomerančového džusu. Pudinkový krém necháme za občasného míchání lehce vychladnout.
Krok 11: Ještě teplý pudink nalijeme na tvarohovou náplň a uhladíme.
Krok 12: Takto připravené řezy vložíme do lednice a necháme přes noc vychladit a ztuhnout.
Zveřejněno 29. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta s tvarohem a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YY7
Moje poznámka
Buchta s tvarohem a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YY7
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 3 minutami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Rafaelo
Thebes před 5 minutami
Domácí vánočka
JanaPav před 47 minutami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 1 hodinou
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 12 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 12 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 13 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 13 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 15 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 17 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 19 hodinami
Tématické fráze:
buchta s tvarohem,
buchta s ovocem a želé,
želé z pudinku,
ovocná buchta s želé,
buchta s tvarohem a ovocem,
jahodová buchta s želé,
tvarohová buchta s jahodami a želé,
buchta s tvarohem a pudinkem,
buchta z dzusu,
jahodova buchta se zele,
rosol ze štáy a pudinku,
rosol ze štáy a pudinku,
rosol ze štáy a pudinku,
buchta s tvarohem a jahodami,
jahodová buchta s tvarohem,
buchta s kiwi,
buchta s broskvi a želé,
kiwi buchta,
broskvova buchta s tvarohem,
buchta s jahodami a tvarohem
Suroviny:
vejce,
olej,
cukr krupice,
mléko,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
tvaroh plnotučný,
tvaroh ve vaničce,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
pudinkový prášek,
cukr krupice,
džus pomerančový
Komentáře (51)
Jinak vypadá to dobře, musím to někdy vyzkoušet