Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kotleta se slaninou a špenátem, pečená zelenina

Plněná vepřová kotleta na talíři vypadá skvěle a díky slanině zůstane krásně šťavnatá. S přílohou z pečené zeleniny poskytne tělu potřebné živiny a zasytí na dlouhou dobu. Ideální volba pro ty, kteří dbají na vyváženou stravu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme , osolíme a opepříme. Posypeme trochou sušeného česneku a poklademe slaninou a špenátem. Zavineme a sepneme jehlou. Krok 2: Na sádle zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme trochou vody, přidáme rozmarýn a dusíme pod pokličkou doměkka. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, rozmarýn odstraníme a výpek necháme chvíi na plotně zredukovat. Krok 4: Přidáme trochu mleté papriky, krátce ji opražíme a podlijeme trochou vody. Povaříme a nakonec vmícháme máslo a odstavíme. Krok 5: Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou dýni i se slupkou, nakrájený květák a papriku . Osolíme, opepříme, orestujeme a dáme dopéct do trouby na 180 °C, dokud zelenina nezměkne, ale stále bude mít lehkou křupavost. Ozdobíme petrželkou.

TIP: Jak správně připravit pečenou zeleninu

Zveřejněno 3. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7NP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7NP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotleta, slanina anglická, špenát baby, sádlo, máslo, rozmarýn, sůl, pepř, česnek sušený, dýně hokkaido, paprika čerstvá červená, cibule, květák, olej, sůl, pepř, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu