

Vepřové kotlety s klobásou
Suroviny 4 porce
- 4 vepřové kotlety
- 200 g anglické slaniny
- 200 g klobásy (čabajka)
- 4 rajčata
- 3 zelené papriky
- 1 větší cibule
- 100 ml bílého vína
- 300 ml smetany (může být na vaření i šlehačka)
- hladká mouka
- sůl
- bílý pepř
- sladká paprika
- olej
- hovězí vývar na podlití
Postup přípravy receptu
Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme z obou stran.
Maso vyjmeme a na výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, přidáme červenou papriku, promícháme a zalijeme vínem. Maso vrátíme zpět do hrnce a necháme dusit.
Po cca 5 minutách přidáme na kolečka nakrájenou klobásku, zalijeme vývarem a dalších 5 minut provaříme.
Mezitím si pokrájíme papriky na proužky, rajčata na půlkolečka, přidáme k masu a vaříme do změknutí.
Kotletky si vyndáme a do omáčky vmícháme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou na zahuštění, dochutíme solí a dobře provaříme. Podáváme s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Recept není můj, ale uvádím zdroj, vařila jsem podle tohoto receptu: http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/rec...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové kotlety s klobásou
-
moc pěkné
-
ivulinka:
Mirusha: Ode mě máš boda -
Recept moc pěkný, fotka k nakousnutí a kost k ohryzání, takže
-
Hryzejte si jak chcete já to vzdávám,dobrou chut.Rebí já taky hryžu zubama, ale v omáčce se rukama neštourám ani doma
-
Mňam
+9
-
Krása! Aj s kosťou.
-
Koubkova:
tak jak žížalka..hryžu zubama..a s chutí
asi jsem barbar
ale jenom doma..v restauraci bych distiguovaně kost( a s lítostí) odsunula stranou
-
Koubkova:
vidíš, já zase odmala miluju ohryzávání kostí, je na nich nejlepší maso, krátké, šťavnaté
A já teda hryžu zubama
-
rebeka_je normální,že kotleta má kost,ale proto není důvod jí vařit v omáčce,a tu kost mám ohryzávat rukama, nebo jak
Nic proti omáčce, ale kosti v ní opravdu nemusím, už od mala.
-
Rebeka: Upraveno
Koubkova:Myslím si, že kdo chce, tak si kost vyřeže
Jinak všem děkuju za milé komenty, doufám, že recept někdo brzo zrealizuje a dodá nějakou pěknou fotečku -
Koubkova:
proč přešla
u kotlet přece kosti jsou.já ji normálně ohryžu
tuto činnost miluju
-
Ta omáčka bude určitě dobrá,ale co ta kost ,to by mě přešla chut.
-
tak "koltetky" jooo
moc hezké foto a velmi, velmi sympatičnýreceptík
podle mého by se jako příloha hodilo v podstatě cokoliv..i knedle, i rýže i např. těstoviny -
-
Moc hezké jídlo. A ta omáčka
Ke smetanovým omáčkám taky podávám knedlík. Ukládám a boduji
...+