Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Sladký pohár „aneb co se zbylou rýží“ je geniálně jednoduchý a chutný způsob, jak zužitkovat přebytečnou vařenou rýži. Stačí pár surovin jako mléko, ovoce, pudink a za chvilku máte svěží dezert, který potěší děti i dospělé.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uvaříme pudink podle návodu. Osladíme a vmícháme rýži. Necháme lehce vychladnout.
Krok 2: Mezitím uděláme na mírném ohni rozvar z malin nebo borůvek. Dosladíme dle kyselosti ovoce.
Krok 3: Nastrouhaná jablka podusíme s cukrem a skořicí. Připravíme poháry k podávání.
Krok 4: Do poháru střídavě dáváme pudinkovou rýži, jablka a nakonec zalijeme rozvarem z malin či borůvek. Podáváme teplé i studené.
Zveřejněno 10. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxMkp
Moje poznámka
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxMkp
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 8 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 16 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 6 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 6 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 10 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 10 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 12 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 12 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 13 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 13 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 13 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Suroviny:
rýže,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
jablko,
maliny,
cukr,
skořice
Komentáře (1)