Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek s vaječným koňakem

Chcete potěšit rodinu trochu jiným beránkem, než jakého obvykle o Velikonocích pečete? Zkuste do těsta přidat vaječný likér, který spolu s vanilkovým cukrem beránka krásně provoní. A dokonalý chuťový zážitek podtrhnou rozinky a kandované ovoce.

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Inka1 Inka1

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 248 kJ /
3 644 kcal
Bílkoviny70,33 g
Tuky152,26 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 749 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy430,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme pevný sníh a dáme jej stranou. Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny a přimícháme olej. Krok 3: Do žloutkové pěny prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme pudinky a promícháme. Krok 4: Přilijeme likér a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Na závěr vsypeme do těsta rozinky a kandované ovoce. Krok 5: Těsto nalijeme do formy, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut na 180 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do těsta a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou. Krok 6: Když beránek vychladne, poléváme ho čokoládovou polevou.

TIP: Jak na dokonalou čokoládovou polevu

Zveřejněno 4. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qr1k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qr1k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Letos jsem ho dělala poprvé beranek vyšel chuťově dobrý akorát přesně podle receptu jsem měla hrozně řídké testo takže všechny rozinky dole.

Já ho peču každé velikonoce. Je moc dobrý :-8

veruncek: Keby tie pudingy boli uvarené, tak je v surovinách mlieko. Ale nie je. Takže sypké;-)

Dobrý den , prosím Vás ten pudink tak jde jako prášek nebo už jako hotový? Jinak vypadá úžasně :yes:

a můžu použít místo hladký špaldovou hladkou mouku?
:-?

je úžasný!! :yes:

Moc se ti povedl:yes:

Tématické fráze:
beránek s vaječným likérem, beránek z vaječného koňaku, velikonoční beránek hrnkový s vaječným końakem, recept na beránka s vaječným koňakem, beranek z vaječného likéru, velikonocni beranek z vajecneho likeru, recept na velikonočního beránka s vaječným koňakem, velikonoční beránek s likérem, velikonoční beránek recept, beranek.s.vajecnym.likerem., velikonočníberánek s vaječným konakem, recept na velikonočního beránka s vajecnym likerem, beranak z vaječného koňaku, top recepty.cz beranek s vajecnym likerem, beránek z z vaječného koňaku, recept na beránka z vaječného likéru, uzasny velikonocni beranek, beranek likerem, velikonoční beránek s vaječným likérem recept hrnkový, velikonocni beranek s vajecnym likerem hrnkovy

Suroviny:
vejce, mouka hladká, pudink vanilkový, cukr moučkový, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, olej, likér vaječný, ovoce kandované, rozinky, poleva čokoládová, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu