Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 758 kJ / 6 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 199,47 g |
Tuky | 240,49 g |
Vláknina | 164,75 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 775,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, cukru, prášku do pečiva a tuku uděláme drobenku. 1,5 hrnku dáme stranou.
Krok 2: Do zbylé drobenky vmícháme vejce a mléko.
Krok 3: Pečlivě rozmícháme - konzistence by měla být tekutější asi jako na bublaninu. Pokud je třeba, ještě přilijeme mléko.
Krok 4: Vylejeme na vymazaný pekáč a rozestřeme.
Krok 5: Poklademe borůvkami (i jiné ovoce) a posypeme zbytkem drobenky.
Krok 6: Pečeme v silně rozehřáté troubě do růžova (200°C asi 35 min).
Zveřejněno 4. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOpM
Moje poznámka
Borůvkový rychlík /i jiné drobné ovoce/
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOpM
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 5 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 7 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Tématické fráze:
hrnkovy borůvkový koláč s drobenkou,
hrnkovy boruvkovy kolac,
hrnkový ovocný drobenkový koláč,
ovoce pro diabetiky,
dia borůvkový koláč,
borůvkový koláč pro diabetiky,
borůvkový drobenkový koláč,
borůvkový koláč hrnkovy,
borůvková bublanina s drobenkou,
dia rybízový koláč,
rybízový koláč dia,
drobenkový borůvkový koláč,
hrnečkové pečení,
borůvkový koláč-hrnkový,
hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou,
borůvkový hrnkový koláč,
hrneckovy borůvkový koláč,
hrnkový drobenkový koláč,
hrnkový táč,
rybízový koláč pro diabetiky
Suroviny:
borůvky,
mouka špaldová hrubá,
sladidlo umělé,
tuk hera,
vejce,
mléko,
prášek do pečiva
Komentáře (10)
Poznať obsah sacharidov v surovinách a jednotlivých potravín je základom diabetickej diety. A to mi vo všetkých tzv. DIA receptoch uvedených na tomto webe chýba.
V receptoch kľudne môže byť použitý aj cukor, pokiaľ autor receptu dokáže spočítať celkový obsah sacharidov v hotovom produkte a napíše to jasne a zreteľne v texte receptu.