Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák zapečený v sýrovo-slaninovém bešamelu

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 006 kJ /
1 913 kcal
Bílkoviny13,78 g
Tuky199,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 246 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,20 g
Sacharidy14,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a asi 5 minut povaříme v osolené vodě. Krok 2: Slaninu nakrájíme na nudličky a spolu s velmi drobně nasekanou cibulkou ji opékáme asi 10 minut. Podle potřeby přidáme máslo. Krok 3: Zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, promícháme a zalijeme mlékem a smetanou. Uvaříme hustý bešamel, ve kterém necháme rozpustit tavené sýry. Krok 4: Osolíme, opepříme, postrouháme muškátovým oříškem a případně dochutíme vegetou. Krok 5: Bešamel dobře promícháme s povařeným květákem, vsypeme do zapékací misky a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C asi na půl hodiny.

Zveřejněno 21. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WL6g

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WL6g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

To jsem ráda, že jsi tak rychle vyzkoušela a že chutnalo :-). Fotka je úžasná. Mimochodem, s tou parmazánovou strouhankou je to výborný nápad, dokonce mi zbyla z předchozího vaření (ta stehýnka s parmazánem) a bohužel mě nenapadlo to s ní posypat :-S. No jo, no... Tak podruhé...

Dnes byl k obědu, před koncem zapékání jsem jej posypala strouhankou promíchanou s parmezánem. Moc jsme si pochutnali. ;-) :yes:. Takto vypadala manželova porce k obědu.

Tak to je moc dobré, dělám podobně, ale místo anglické používám šunku. Díky za připomenutí, příště dám taky anglickou:-p a je to +:yes:

Eli, hned bych si dala, tak si jdu raději dát dalamán a šunku, abych se mohla na ty recepty vůbec podívat:-)):yes:

Eliz, děkuji, já věděla, proč kupuju květák, který mají v Albertu v akci :-D:-D:-p:yes:

zajímavé ;-)

Alenko, doufám, že ti bude chutnat, když už tě recept vyhnal ven pro květák...;-):-))
Všem děkuji za milá slova a body - samozřejmě. Vařte a foťte! :-K

Me moc chutna spojeni kvetaku s besamelem a kdyz si k tomu domyslim jeste tu slaninku,:-p nemohu nez dat bodik.:yes:

mnam.... nemozem sa rozpisovat bezim kupit kvetak a leti bodik, lebo kvetak lubim a takto som to este nepoznala a nerobila, ale odhadujem to, ze to bude u mna velmi oblubeny recept

Elizo, to je jistě dobrota, květák jsem spotřebovala do těch ledvinek, ale až ho v brzské době koupíme, tak jdu na to:-!Tu chuť mám úplně jasnou a posílám ti boda:yes:

mám v lednici "hlavu" květáku, další tip jak jej připravit ;-)

Tématické fráze:
zapékaná květáková hlava, zapečená květáková hlava, zapečený květák v bešamelu, květák v bešamelu, květák zapečený, jak připravit květák, květák recepty, zapečený květák, kvetak besamel, zapečený květák vcelku, zapečený květák vcelku, květák, jak připravit květák k obědu, bešamel na květák, jak připravit bešamel, kvetak zapeceny v besamelu, květák vcelku, zapékaný květák a bešamelem, bešamel ze smetany, zapečený květák s anglickou

Suroviny:
květák, slanina anglická vcelku, cibule, sýr tavený, máslo, mléko, smetana ke šlehání, mouka hladká, petrželka, ořech muškátový, podravka, pepř, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu