

Květák zapečený se sýrovou omáčkou
Suroviny 4 porce
- 1 květák
- kousek klobásy nebo zbytek uzeného masa
- 2 rajčata
- čerstvá bazalka
- čerstvý tymián
- sůl
- Omáčka:
- 2 dcl mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 3 vejce
- 100 g strouhaného sýra
- sůl
Postup přípravy receptu
Karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka. Scedíme a vodu zachytíme.
Na oleji opražíme múku dobleda, zalejeme vychladnutým zachyteným vývarom (asi 1-2 dl) a rozvaríme. Prilejeme mlieko, ktorým omáčku zriedime na potrebnú hustotu a krátko povaríme.
Necháme prechladnúť a vmiešame do omáčky syr, vajcia a nasekané bylinky. Dobre premiešame.
Karfiol uložíme do vymasteného pekáča, posypeme na kocky narezanými paradajkami a údeninou.
Zalijeme omáčkou a zakryté pečieme v rúre pri 250°C asi 25-30 minút. Potom stiahneme teplotu na 180°C a dopečieme odkryté dozlata. Podávame so zemiakmi a uhorkovým alebo iným zeleninovým šalátom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květák zapečený se sýrovou omáčkou
-
Klariska:
vybavené
-
Tejajko, třeba Květák zapečený se sýrovou omáčkou, aby nikdo tu omáčku nečekal na konci u zapečeného květáku
.
-
Jana Remkova: Janka omáčkou sa zalieva zmes pred zapečením.
-
tejaja: Nevím, jak Klariska, ale já nějak nevidím tu omáčku, možná proto ten dotaz
-
Klariska: Aký by si dala názov ?
-
Zase mě trochu mate název, ale recept je to pěkný
.