Květák zapečený se sýrovou omáčkou

tejaja Kuchařka: tejaja

4 porce Zeleninová jídla 6 názorů

Suroviny

1 květák
kousek klobásy nebo zbytek uzeného masa
2 rajčata
čerstvá bazalka
čerstvý tymián
sůl
Omáčka:
2 dcl mléka
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
3 vejce
100 g strouhaného sýra
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka. Scedíme a vodu zachytíme.

  2. Na oleji opražíme múku dobleda, zalejeme vychladnutým zachyteným vývarom (asi 1-2 dl) a rozvaríme. Prilejeme mlieko, ktorým omáčku zriedime na potrebnú hustotu a krátko povaríme.

  3. Necháme prechladnúť a vmiešame do omáčky syr, vajcia a nasekané bylinky. Dobre premiešame.

  4. Karfiol uložíme do vymasteného pekáča, posypeme na kocky narezanými paradajkami a údeninou.

  5. Zalijeme omáčkou a zakryté pečieme v rúre pri 250°C asi 25-30 minút. Potom stiahneme teplotu na 180°C a dopečieme odkryté dozlata. Podávame so zemiakmi a uhorkovým alebo iným zeleninovým šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák zapečený se sýrovou omáčkou

Tématické fráze: květák s bešamelovou omáčkou zapečený květák květák se sýrovou omáčkou květák recepty zapékaný květák se sýrovou omáčkou zapékaná brokolice se sýrovou omáčkou květák z omáčkou květák s omáčkou květák zapečený recepty z květáku zapečný květák se sýrovou omáčkou zapečený květák se sýrem a bešamelovou omáčkoou květák s nivovou omáčkou zapečený květák s bešamelovou omáčkou a sýrem zapečená zelenina ze sýrovou omáčkou plněny květak s omačkou plněný květák se syrovou omačkou zapečený květák recepty vysmazany karfiol so syrovou omackou zapečená brokolice se sýrovou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo