

Křepelky plněné špenátem
Suroviny 2 porce
- 2 křepelky
- 1/2 rohlíku
- cca 1/2 dcl mléka
- 1 vajíčko
- hrst listového špenátu
- 50 g slaniny
- špetka muškátového květu
- podle potřeby strouhanka
- sůl
- pepř
- cca 20 g másla
- celý kmín
Postup přípravy receptu
Křepelky umyjeme, osušíme a osolíme, i zevnitř.
Náplň: Půl rohlíku nakrájíme na kostičky, zakápneme mlékem a dáme je do misky.
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme v kastrůlku a přidáme lžičku másla.
Ke slanině přihodíme špenát, necháme zavadnout a odstavíme.
Do vymačkaných kostiček rohlíku vklepneme 1 žloutek, přidáme špetku muškátového květu, slaninu se špenátem, sůl, pepř a sníh z jednoho bílku. Lehce promícháme a zahustíme strouhankou-cca 1-2 lžíce.
Náplní plníme bříška křepelek, která zajistíme párátky, aby náplň nevytekla.
Posypeme celým kmínem, na každou křepelku dáme pláteček másla, dáme na pekáč, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme cca 20 minut přikryté na 200 stupňů.
Pak odkryjeme a pečeme ještě asi 40 minut. Během pečené podléváme výpekem.
Příloha je vhodná podobná, jako ke kuřeti. Bramborová kaše, celé brambory, bramborový salát a pod. Já jsem si dala salát z červené řepy.
Poznámka od kuchařky
Pokud si někdo myslí, že 1 křepelka je málo na oběd, mýlí se. Naplněná křepelka vám postačí stejně, jako 1 stehno z kuřete.
Jakákoliv podobnost s tímto receptem je čistě náhodná. Recept je pouze z mé hlavy:-))a je vynikajííícíí!:-))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křepelky plněné špenátem
-
jarda Kadic: tak asi jsem měla, co píšeš, křepelka to zřejmě nebyla
-
varilamyskakasicku: V Globusu a také v Intersparu občas mají opravdu ninikuřátka, dovoz Francie, nedávno jsem koupil 2 , ale žádný zázrak se nekonal, to mám radši pořádné kuře, nacpu ho nádivkou a je!! Křepelky jsem také neměl, ale perličku a ta byla dobrá
-
Paráda. Taky se na křepelindu chystám.
-
Anna Kocikova: já si ale pořád myslím, že to byly minikuřátka,nejsem si jistá, že to byly křepelindy
zas tak drahé nebyly a mám tu i recept s nima,podle obrázků Janinky je to to samé
-
Pajaska:také jsem je ještě nikdy nekoupila
Myško,vždyť píšeš,že jsi je měla jednou z Globusu
Jani,vypdá to opravdu hodně lákavě -
Pajaska: nejsi sama Pajasko
-
Není ptáček jako ptáček,ale tenhle prcek je k nakousnutí.Nikdy jsem neochutnala křepelku a budu ji muset jednou koupit a připravit,i kdyby na chleba nebylo.
-
jarda Kadic: taky si myslím, že to jsou všechno regi
někdy se to dá už i poznat, kdo to asi je a i když mění svá neregi.. jména, myslím si to už dlouho a nejsem tady na těch stránkách sama, kdo to ví
-
rebeka:
chááááááááááááááá!!!!
-
Jana Remkova:
co se mi chlámeš
co "no práávě"
-
rebeka: No, právě!!
-
Jana Remkova:
ale mně bys jednu mohla koupit.. ty.. křepelko
moc krásně nafocený receptkřepelku jsem taky nikdy nejedla
, taky ale nemusím kdejakého ptáka, že jo
-
Díky všem
. Pokud budete jen trochu moct, zkuste je
. Někdy utratíme i za větší "ptákoviny"
-
Věřím Jani, že je to vynikající hned bych se do toho pustila
, krásné foto
-
měla jsem je jednou, měly je v Globusu, jen vyzkoušet, bylo to moc dobroučké