Velikonoční dort Neapol
Jako velikonoční pohoštění můžeme podávat krásný slaný dort, který připravíme z vajec, sterilované zeleniny, slaniny, šunky a sýra. Vše zalijeme dvěma vrstvami želatiny tak, aby vznikl dvoubarevný aspik.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 249 kJ / 4 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,81 g |
Tuky | 372,26 g |
Vláknina | 17,79 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 8,63 g |
Sůl | 21,14 g |
Sacharidy | 155,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do dortové formy naskládáme dle vlastní fantazie zeleninu, nakrájená vejce, sýr a salám.
Krok 2: Smícháme dva sáčky na aspik, půl litru teplé vody, parmazán, majonézu, lák ze zeleninové směsi, špetku soli a pepř. Tuto směs nalijeme do formy.
Krok 3: Necháme cca dvacet minut zatuhnout v lednici. Mezitím smícháme poslední pytlík želatiny s 250 ml vody, protlakem, oreganem, česnekem a špetkou soli a pepře. Tímto aspik ve formě dolijeme.
Krok 4: Dáme ztuhnout do lednice.
Zveřejněno 2. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční dort Neapol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WjO
Moje poznámka
Velikonoční dort Neapol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WjO
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 9 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 10 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 1 hodinou
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 7 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 8 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 8 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 9 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 10 hodinami
Tématické fráze:
velikoční nádivka,
velikonocni dort,
velikoční beranek,
velikonoční aspik,
neapolský dort,
aspik z kunovjanky,
velikoční recepty,
velikonocni predkrmy,
velikonoční předkrm,
velikonoční recepty,
velikonoční dorty,
velinocni cukrovi,
velikonoční studená kuchyně,
velikonoční kuchyně,
recepty velikonoční dort,
aspik velikocni,
velinoční nádivka,
velikocni dort,
recept na vaječný aspik,
velikonoční dort recepty
Suroviny:
želatina,
sýr parmazán strouhaný,
směs zeleninová,
vejce,
kukuřice,
slanina,
šunka,
sýr eidam,
okurky sterilované,
hrášek sterilovaný,
mrkev,
kukuřice,
protlak rajčatový,
česnek sušený,
koření oregáno,
majonéza,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (11)