Velikonoční dort Neapol

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 1 hod. + tuhnutí cca 3 hod. 12 porcí Studená kuchyně 10 názorů

Suroviny

3 pytlíčky želatiny na aspik
100 g strouhaného Parmazánu
Kunovjanka
6 vařených vajec
1 konzerva malá kukuřice
100 g slaniny
100 g šunky
100 g cihly (sýr)
2 větší kyselé okurky
1 malá konzerva hrášku mrkve a kukuřice
1 malý protlak
sušený česnek cca 1/2 kávové lžičky
oregano
1 majonéza
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze dvou pytlíků na aspik smíchaných s půl litrem teplé vody, parmazánu, majonézy, láku z kunovjanky a špetkou soli a pepře zalijeme zeleninu, vejce, sýr a salám naskládané dle fantazie.

  2. Necháme cca dvacet minut zatuhnout v lednici, mezitím z třetího pytlíku smíchaného s 250 ml. vody, protlakem, oreganem, česnekem a špetkou soli a pepře aspik dolejeme.

  3. Dáme ztuhnout do lednice.

  4. Zeleninku si můžeme zvolit jakou chceme dle chuti. Vznikne krásný dvoubarevný aspik.

  5. Můžeme želatiny i mramorovat nebo vrstvy střídat několikrát po sobě, variací je mnoho, záleží na fantazii.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 126 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční dort Neapol

Tématické fráze: velikoční nádivka velikonocni dort velikoční beranek neapolský dort velikonoční aspik velikoční recepty velikonocni predkrmy velikonoční předkrm velinocni cukrovi velikonoční dorty velikonoční studená kuchyně velikonoční kuchyně recepty velikonoční dort aspik velikocni velinoční nádivka velikocni dort recept na vaječný aspik velikonoční dort recepty velikonoční dorty recepty velikoční přání

Zapomněl/a jsem heslo