Suroviny
Porce: pre celu rodinu
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 549 kJ / 4 911 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 105,46 g | 
| Tuky | 188,62 g | 
| Vláknina | 15,00 g | 
| Cholesterol | 572 mg | 
| Sodík | 864 mg | 
| Sůl | 2,07 g | 
| Sacharidy | 690,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z droždia, štipky cukru a časti mlieka urobiť kvasok.
	Krok 2: Otdeliť žltky od bielkov, bielky vyšlahať na hustu penu, 1 žltok odložiť na potretie, 1 žltok rozmiešať vo zvyšnom mlieku.
	Krok 3: Z múky, kvasku, oleja, mlieka zo žltkom a bielkoveho snehu vypracovať cesto. Nechať chviľu kysnuť, a medzitym pripraviť krem.
	Krok 4: Cesto rozdeliť na 4 časti, každu časť rozvaľkať, natrieť kremom a zvinuť (ja vaľkam dlhy "sliž", krem rozložim po dlžke a opatrne zalepim ako pirohy). Zaviny po dva spliesť, uložiť na pomastený plech, vrch natrieť žltkom.
	Krok 5: Upiecť na 180C asi 40-45minut.
	Krok 6: Krem: Z mlieka, cukru a pudingov uvariť hustý puding a ešte do horuceho zamiešať margarin. Miešať až kym sa ingrediencie nespoja.
Zveřejněno 14. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pudingový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywGP
Moje poznámka
					
				
Pudingový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywGP
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pudinkový závin, 
						
						
							pudinkoš, 
						
						
							závin s pudingem, 
						
						
							pudinkose, 
						
						
							slovenský pudinkoš, 
						
						
							kynuty zavin s pudinkem, 
						
						
							pudingový štrůdl, 
						
						
							pudinkový kynuty závin, 
						
						
							kynutý pudinkový závin, 
						
						
							ozdobný závin, 
						
						
							jak zavinout závin, 
						
						
							pudinkovy zavin kynuty, 
						
						
							televizní recepty - ořechový cop, 
						
						
							recept na pudinkový závin, 
						
						
							slovenský závin, 
						
						
							pudinkoš foto postup, 
						
						
							kynutý závin s pudinkovým krémem, 
						
						
							záviny s pudingem, 
						
						
							pudinkový štrůdl, 
						
						
							recepty na strudl a slovenske strudle
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							vejce, 
						
						
							olej, 
						
						
							pudink čokoládový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							tuk hera
						
					
	
			
Komentáře (18)
t.j. cesto zavinies a zalepis tak, aby ti cesto na tom sve precnievalo (foto c.5). To precnievajuce cesto na sve pomocou prstov ozdobne postlacas. A ked takto upravis vsetky zaviny (foto c.8) tak ich zmotas do tvaru copu (foto c.9)
Je fajn vidět postup, jak to udělat a ne jen obdivovat fotku hotového moučníku. SUPER
ach,jo moja slovenština...