Suroviny
Porce: 5 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 532 kJ / 1 083 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,91 g |
| Tuky | 19,99 g |
| Vláknina | 67,45 g |
| Cholesterol | 521 mg |
| Sodík | 644 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 167,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oškrabeme a nakrájíme na větší kousky. V hrnci si rozehřejeme sádlo, na kterém cibulku lehce orestujeme. Přidáme pepř, nové koření a brambory. Vše dobře promícháme a ještě chvilku restujeme.
Krok 2: Vše zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Když jsou brambory v polévce hotové, přidáme zeleninu a rozkvedlaná vajíčka. Opět vaříme.
Krok 3: V kastrůlku si rozehřejeme máslo a necháme lehce přeškvařit. Máslo nalijeme do polévky, ještě lehce povaříme a polévku odstavíme.
Krok 4: Stroužky česneku rozmačkáme v lisu na česnek a přidáme do polévky, již nevaříme. Podle chuti můžeme polévku ještě dosolit.
Zveřejněno 23. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitulčina česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r236
Moje poznámka
Jitulčina česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r236
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 45 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 59 minutami
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
silná česnečka,
jitulciny-recepty.cz,
valašská česnečka,
jana ondračkova dorty,
jituščiny recepty,
jak přeškvařit máslo,
jitulcina kucharka,
jitčiny recepty,
rrcepty,
chlebová česnečka,
recept silná česnečka,
jitulcinyrecepty.cz,
silná česnečka recept,
jitilviny recepty,
recept na silnou cesnecku,
česnečka recept,
jitulčiny recepty zelenina,
silna cesnecka silna domaci,
česnečka silná,
jak se dela cesnecka
Suroviny:
voda,
vejce,
cibule,
česnek,
směs zeleninová do polévky,
brambory,
máslo,
koření nové koření,
pepř,
masox,
sádlo,
sůl
Komentáře (3)