Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy s rumem

Ořechové řezy s rumem jsou elegantní moučník, který spojuje vláčný kakaový korpus, ořechovou náplň s kapkou rumu a jemnou polevu. Díky jednoduché přípravě a výrazné chuti se stane oblíbeným dezertem pro všední dny i sváteční chvíle.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vera.a Vera.a

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 25 min

95 min (70 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech velikosti 30 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 030 kJ /
7 895 kcal
Bílkoviny114,54 g
Tuky461,71 g
Vláknina28,70 g
Cholesterol 2,37 g
Sodík 684 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy775,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme máslo s cukrem a žloutky, vmícháme prosátou mouku s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. Nakonec už lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Krok 2: Plech vyložíme papírem na pečení, těsto rovnoměrně rozetřeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 175–180 °C zhruba 25 minut, dokud není korpus na dotek pevný a špejle zůstává suchá. Krok 3: Náplň připravíme tak, že smícháme mleté ořechy s cukrem a přidáme rum. V případě potřeby, pokud je směs hustá, můžeme přidat trochu mléka. Krok 4: Náplň rozetřeme na vychladlou buchtu. Krok 5: Nakonec připravíme polevu. Ve vodní lázni rozpustíme máslo. Přidáme cukr, kakao, Solamyl, mléko a vymícháme. Krok 6: Polevu rozetřeme na ořechovou náplň a necháme ztuhnout.

Zveřejněno 17. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové řezy s rumem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z8QR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové řezy s rumem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z8QR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Dnes jsem pekla opilé řezy tak jsem Ti přidala foto,pokud je nebudeš chtít,tak smažu:yes:+3

Tématické fráze:
ořechová buchta s rumem, rezy s rumem, buchta s orechy a rumem, opilé ořechové řezy, co upéct z bílků, ořechové řezy, ořechov řezy, ořechové řezy z bílků, vánoční rezy, orechov e rezy, ořechova napln s rumem, buchta s rumem, rum ořechy, orechove rezy opile, řezy s ořechovou náplní, ořechová buchta s s rumem, řezy s rumem a ořechovou polevou, vánoční recepty s rumem, buchta orechy a s rumem, buchta s orechy s rumem

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, mouka polohrubá, vejce, kakao, kypřící prášek do pečiva, ořechy mleté, cukr moučkový, rum, cukr moučkový, máslo, solamyl, kakao, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu