Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)
Obohaťte svůj jídelníček o zvěřinu tímto srnčím gulášem. Každé sousto je plné intenzivních chutí, kde se jemné srnčí maso setkává s aromatickými bylinkami a kořením, tvořící bohatou omáčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 457 kJ / 1 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,42 g |
Tuky | 117,12 g |
Vláknina | 15,14 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 5,02 g |
Sacharidy | 47,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí maso (měla jsem kousek kližky a krku) zbavíme případného loje, opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné kostky.
Krok 2: V papiňáku na sádle necháme do růžova osmahnout na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme až na mletou papriku všechno koření a lehce zarestujeme.
Krok 3: Přimícháme pokrájené, osolené maso, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina vydusí. Pak zasypeme mletou paprikou, znova promícháme, 1/2 minutky restujeme, přilijeme 5 dl horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni vaříme 40 minut.
Krok 4: Hrnec necháme ochladit, přidáme prolisovaný česnek, přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v 1 dl studené vody a za občasného promíchání 10 minut provaříme. Podávala jsem s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 15. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYrw
Moje poznámka
Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYrw
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 9 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Belgické vafle
ne.honzula12 před 2 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 3 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 3 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 4 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 5 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 8 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 8 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 8 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
vepřový guláš v tlakovém hrnci,
výborný srnčí guláš,
srnčí guláš,
guláš z divočáka v papinaku,
kančí guláš v papiňáku,
gulaš v papinaku,
jelení guláš v papiňáku,
zvěřina v papiňáku,
jak dlouho vařit guláš v papiňáku,
srnci gulas recept,
zvěřinový guláš v papinaku,
srnčí kližka,
doba vaření v tlakovém hrnci,
srnčí maso v papiňáku,
srnčí guláš z krku,
zvěřina v tlakovém hrnci,
dančí guláš v papiňáku,
jak dlouho varit srnci maso,
jak dlouho vařit srnčí,
divočák v papináku
Suroviny:
maso srnčí,
špek,
sádlo,
cibule,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
česnek,
ořech muškátový
Komentáře (35)
Veronika.Hrozna: Je to pravda,každý kus je jiný,děkuji
Bibinko,taky máme rádi hezké šťávičky
Špagetko já jsem ještě nikdy srnčí nejedla,ani nepřipravovala,tak jsem měla lufty,jak to dopadne