Bezpracný perník
Perník - osvědčená klasika mnoha tváří. Receptů na něj naleznete stovky, ale jedno mají společné - voňavé pikantní koření, bez kterého by perník nebyl perníkem. Tento recept je téměř bezpracný a můžete ho dětem upéct, i když vám doma zrovna schází vejce.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměru 30x20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 878 kJ / 4 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,53 g |
Tuky | 138,50 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 191 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 624,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Mouku smícháme s kakaem a kypřicím práškem do perníku. Přisypeme cukr, přilijeme olej a mléko a ušleháme řidší těsto.
Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě asi 25-30 minut.
Krok 4: Čokoládu nalámeme do misky, přidáme máslo a necháme rozpustit ve vodní lázni. Rozmícháme dohladka, aby se obě ingredience krásně propojily.
Krok 5: Polevu nalijeme na upečený perník a necháme zatuhnout.
Zveřejněno 22. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezpracný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Xr8
Moje poznámka
Bezpracný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Xr8
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 7 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 20 minutami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 2 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 3 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 3 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 3 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 4 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 4 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 5 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 5 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 6 hodinami
Tématické fráze:
perník,
perník recept,
perník v remosce,
křehký perník,
perník do remosky,
recepty na perník,
perník z remosky,
recepty pernik,
perník recepty,
recept na perník,
recept perník,
perník bez oleje,
perník z másla,
pernik peceny v remosce,
vařený perník,
vaření perník,
pernik z tvarohu,
luxusni pernik,
perník remoska,
perník tvaroh
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krystal,
prášek do perníku,
kakao,
olej,
mléko,
tuk,
mouka hrubá,
čokoláda na vaření,
máslo
Komentáře (54)
Ani to, že máte v podstatě pravdu vás neopravňuje k tomu vyjadřovat se neurvale
No, poskytnu vám knížecí radu: zkuste péci při střední teplotě...
Dobrý.
Každopádně jsem neudělala naposledy.
Ale ten Tvuj pernik bez vejce urcite udelam, i ta davka vypada, ze by se to veslo do Remosky. Za pokus to stoji!!
Také trochu skořice se může přidat.