Doktorova šunka

toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 1 názor

55

Suroviny

4 silnější plátky šunky
2 cibule
2 lžíce másla
1/2 lžičky mouky
0,4 l vína
1/2 stroužku česneku
sůl
pepř
1/2 lžičky rajčatového protlaku
špetka cukru
lžíce smetany
lžička sekané petrželky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky šunky po obou stranách opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme 0,3 l bílého vína, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr a 10 minut povaříme.

  3. Nakonec dolijeme podle chuti zbylé víno a zjemníme smetanou.

  4. Omáčkou přelijeme plátky šunky a posypeme zelenou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Doktorova šunka

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo